zaterdag 18 juli 2009

Daar ben ik weer...

Daar ben ik weer. De laatste twee weken is het hier erg rustig geweest. De eerste week ben ik heel druk geweest met mijn borduurwerk van LHN. Dat schiet al aardig op. Een update laat ik binnenkort zien. Nog geen tijd gehad voor de foto.

Deze week heb ik niet veel gedaan op handwerkgebied. Wel zijn we deze week begonnen met het opknappen van de zolder. Tegen de schuine wand hebben we nu allemaal mooie houten kraaldelen gemaakt. Ik schrijf we... maar een goede lezer begrijpt dat manlief hier een paar avonden druk mee is geweest.

Het gronden hebben we samen gedaan. Donderdag de eerste laag en vandaag alles nog eens geschuurd, stofvrij gemaakt en van een tweede laag voorzien.

Er moet nog best veel gebeuren. Nu de schuine wand al zo ver vordert komen er vanzelf nieuwe ideeen opborrelen. Een kast bouwen voor de wasmachine en de droogtrommel. Met daarnaast ruimte om mijn strijkplank, strijkijzer en droogrekken in op te ruimen. Ook nog ruimte voor het waspoeder en wat er al niet bij komt kijken om de kleding enigszins toonbaar te houden.

Tja... en als we dan toch eenmaal al zover zijn, dan ook dat plankensysteem maar eens vervangen voor iets duurzamers. Zelf zie ik het al helemaal voor mij. Mooie houten planken in plaats van die geplastificeerde. Mooie houten dragers in plaats van die metalen rails.

Er moeten nog een stuk of zeven ladenkastjes van een wit kleurtje worden voorzien. De pitrieten zonnewering mag nog een witte waas krijgen. De houten vloer wordt vervangen. Heb nog overwogen om deze ook van een witte waas te voorzien, maar... vanaf het begin heeft de vloer er niet mooi ingelegen. Ach, het kostte niet veel en het zag er toonbaar uit. De verleiding is erg groot om er nu een laminaatvloer in te leggen.

Het plafond is al vanaf het begin voorzien van plafondplaten maar die wil ik nu toch echt strak afgewerkt hebben. De binnenkozijnen mogen na 17 jaar ook wel eens een nieuw verfjasje.

Je hoort het al. Voorlopig ben ik, of liever gezegd zijn we, nog wel even bezig. Want als de zolder klaar is gaan we een verdieping lager verder...

5 opmerkingen:

Hennie zei

Ik hoor het al het quilten en borduren staat bij jou ook even op een iets lager pitje.
Af en toe moeten er ook andere klussen gedaan worden, dat is ook niet erg dan heb je het straks weer piek fijn voor elkaar.
Fijn weekend Hennie.

Anita (Sniet) zei

Heel herkenbaar! Wij bewaren het trappengat voor het laatst dus als we daar aan toe zijn...... Veel plezier bij de afwerking.

Irma zei

Wauw!!! wat heb je een leuk blog, kan me er heerlijk in verdiepen.
Mijn schoonmoeder is net als jij een grote liefhebber van borduren en we hebben dan ook iets moois van haar in de kamer hangen.
Je schrijft erg leuk en je hebt allemaal leuke tips.

Fijne zondag groetjes Irma.

gerda zei

o jee het lijkt wel klus tijd..maar wat zal het mooi zijn als jullie klaar zijn!!!! en dat geeft ook weer een heerlijk gevoel;0))
wij zijn nog steeds druk bij DD..en het wordt wel erg mooi...eigenlijk heb ik wel zin als we bij haar klaar zijn hier thuis ook aan de slag te gaan....we zullen zien...
maar af en toe een steekje kan ik niet missen...
veel succes met klussen!!!
en een fijne dag

Mama Monique zei

Als je maar wel af en toe wat voor en na foto's laat zien hoor! ;o)

Het klinkt allemaal heerlijk, ik hoop werkelijk dat het eindresultaat zal zijn wat je er van hoopt. Veel succes!