zondag 4 oktober 2009

Antique Quilt…

Ik ben gestart met het Antique Quilt waar half Nederland volgens mij mee bezig is. Alhoewel… ik kwam laatst in een quiltwinkel bij ons in de stad en daar kenden ze deze rage nog niet. Hoe is het mogelijk, zou je denken.


Het middenstuk is gedeeltelijk af. Ik zit me nog te bezinnen op de hoekpunten. Bij Joke heb ik een leuk alternatief gezien, maar ik zit zelf ook nog te broeden op iets.


De sterren zijn praktisch allemaal klaar. Vandaag hoop ik de laatste 2,5 in elkaar te zetten. Alles met de hand. Steekje voor steekje. Een heerlijk werkje om te doen. Voor menigeen onbegrijpelijk dat je mooie stofjes eerst in stukken gaat knippen om ze vervolgens weer aan elkaar te zetten. En dat je daar dan ook nog helemaal blij van kunt worden.

Gisteren heb ik het patroon van de tweede rand geprint en ik hoop vandaag alle afgeknotte ruitjes te kunnen knippen. Erg spannend hoe ver ik met mijn stofvoorraad kom. De quilt wordt hoofdzakelijk gemaakt van de stofjes die ik van de stoffenclub van Bep heb gehad aangevuld met wat reststofjes van mijzelf. Eigenlijk wil ik geen nieuwe stofjes voor deze quilt aanschaffen. Zoals ik het nu inschat moet de rand met de Flying Geese er zeker nog langs kunnen komen.

Verder weet ik nog niet zeker welke achtergrond stof ik gebruik bij de sterretjes. Laatst heb ik een bezoekje aan Jookies gebracht en daar een hele mooie achtergrond stof voor deze quilt gevonden.

Heerlijk om zo bezig te zijn en kombinaties uit te proberen.

6 opmerkingen:

katrien zei

Je AQ zal heel mooi worden hoor.En de sterretjes al klaar,dus je bent al een heel eind op weg.Succes verder.

quilting Jeannet zei

Jij schiet ook al lekker op met je AQ !

groetjes, Jeannet

Daniëlle zei

Jeetje wat ga je hard! Mooie kleuren heb je ervoor uitgezocht. Lekker ontspannen alles met de hand he!

willy zei

Ik zie de quilt al op verschillende web-logs. Ik vind het een heel mooi patroon. Je gebruikt ook mooie stoffen.

meijra zei

Hij is mooi he? Ik zou hem ook graag willen maken. Maar ik kan maar niet aan het patroon komen.
Ik vond een site, maar daar was de inschrijving gesloten, jammer genoeg.

gr. Meijra

Anoniem zei

Hallo Annelein, wat een mooie kleuren gebruik je voor het antieke quilt. Ik kwam toevallig op je log terecht en mijn oog viel al gauw op de links naar de diverse lopende projecten.

Je hebt bij de leuke projecten een link staan naar sal Magie de Noel. Het blijkt dat de patroontjes na een bepaalde tijd van de site verwijderd worden.Heeft iemand ze voor mij opgeslagen. Ik heb deze site niet eerder ontdekt en wil dit kerst borduurwerk heel graag gaan maken.
Mijn weblogje heet: bernadettewijnhoven.punt.nl

groetjes, Bernadette