donderdag 26 februari 2009

Oh, oh...

Oh, oh, zouden de Teletubbies nu roepen. Weer mijn deadline voor de mandjesquilt gemist. Gisteren was ook zo'n drukke dag.

Ik was 's morgens al vroeg op. Ben heerlijk wezen borduren aan mijn nieuwste SAL. Die van Le Grand Marquoir. Hier heb ik nog geen foto van. Jullie moeten het even doen met een update van mijn Moulin Rouge.


Dit werkje ligt al weer even stil. Toch is het een heel bijzonder borduurwerkje voor mij. Tijdens ons verblijf op Curacao heb ik hier heel wat uurtjes aan gewerkt. Bij het borduren zijn er heel wat gedachtes door mijn hoofd gegaan en heb ik veel kunnen overdenken. Zo werkt dat bij mij.
Het wordt hoogtijd om hier mee verder te gaan. Maar ja, wanneer. Ik wil nog zo veel...

Daarna was de tuin aan de beurt. De roosjes moesten worden gesnoeid. Ik doe altijd maar wat en toch ziet het er elk jaar weer redelijk uit als ze bloeien. Vol overgave ben ik aan de slag gegaan.

Er komt best nog wat kijken bij het voorbereiden van de tuin op de komende lente. Gelukkig had ik de smaak goed te pakken. Vandaag mag ik nagenieten. Oei, wat voel ik mijn benen...

's Middags heb ik op een heel lief buurjongetje gepast. Toen hij sliep kon ik verder in de tuin. Ook de ramen aan de voorkant van het huis moesten eraan geloven. Na twee uurtjes vond de lieverd het welletjes, en ik ook. We hebben het met z'n tweetjes heel gezellig gehad. Hij kan hele verhalen vertellen, jammer dat ik er nog niet veel van begrijp. Veel aanmoediging heeft hij niet nodig. Af en toe een "oh" of "nee toch?" is voldoende om hem aan de klets te houden. En dan dat snoetje erbij.

Ik hoor jullie al roepen, maar waar blijven die mandjes nou? Tada... hier zijn ze...


Het blokje dat ik kwijt was is ook weer terecht. Het ligt netjes bij de anderen te wachten totdat ik weet hoe ik ze precies aan elkaar wil zetten. Daar ben ik nog niet helemaal uit. Hutsel ik alles door elkaar of kies ik voor een logische indeling. Beide mogelijkheden hebben hun eigen charme.

maandag 23 februari 2009

Ik heb hem...

Ik heb hem. Mijn quiltring om Aunt Becky mee uit te proberen. Mijn DH is vanmorgen aan de slag gegaan en zo ziet het er nu uit.


Zo'n standaard alleen is ook maar een saai ding dus mocht beer ook op de foto. Dat vond ze maar wat leuk.

Ik weet nog niet zeker of ik het speciale vingerhoedje nodig heb. Ga het eerst maar met wat ik heb proberen.

Dit weekend heb ik ook weer mandjes voor mijn mandjesquilt afgemaakt. Maar... die mogen jullie pas woensdag zien. Ik wil graag elke week minstens twaalf mandjes maken. Omdat ik de mandjes afwissel met gewoon blanco blokken gaat het natuurlijk wel erg snel. Na volgende week, als ik rond de vijftig mandjes af heb, wil ik eens gaan uitrekenen hoeveel ik er nu precies wil.

Ook heb ik weer lekker verder gewerkt aan mijn borduurwerkje van Little House Needleworks. Deze week hoop ik nog wat UFO's af te maken. Geen idee of het gaat lukken...

zondag 22 februari 2009

Voor wie zich deze week verveelt...

Voor wie zich deze week verveelt heb ik weer een geweldige blog gevonden. Er staan heel veel leuke linkjes op. Er zijn ook veel freebies te vinden. Genoeg om je een hele week mee te vermaken denk ik zo. Je vindt de link hier.


Dit patroon is een ontwerp van Country Cottage Needleworks. Kwam dit op het blog tegen en vind het erg mooi geworden.

Ik ga vanaf morgen de brievenbus in de gaten houden. Als het goed is krijg ik binnenkort dit patroon binnen.


Als er meer meiden zijn die dit leuk vinden, we kunnen er ook een SAL van maken.

Het grappige is dat de ontwerpster van dit patroon de moeder is van de ontwerpster van Country Cottage Needleworks.

Voor de duidelijkheid. Deze twee patronen staan niet bij de freebies...

vrijdag 20 februari 2009

Leuk werkje voor het weekend...

Voor iedereen die nog een leuk werkje zoekt voor het weekend, wat dacht je hiervan? Het is bedoeld voor een needleroll, maar je kunt er natuurlijk ook allemaal andere leuke dingen van maken.


Het patroon vind je hier. In de linker kolom klikken op grilles gratuits. In de rechterkolom is het het de link met Needleroll. Wel nog even op de afbeelding zelf klikken om het te downloaden...

donderdag 19 februari 2009

Mandjes, mandjes, mandjes...

Een dag te laat maar hier dan mijn mandjes van deze week.


Het zijn er 24 geworden en ik ben zelf erg tevreden met het resultaat. Op de foto zie je dat er in de rechterhoek een lapje ontbreekt. Op onverklaarbare wijze is er eentje verdwenen. Zal wel weer ergens tussen zijn gekomen en op een onverwacht moment weer tevoorschijn komen. Hebben jullie dat nou nooit?

Ik moet zeggen dat het maken van de mandjes erg verslavend is. Eigenlijk moest ik gisteren de foto plaatsen, maar ik was te druk met ... mandjes. De hengsels voor de volgende serie zijn alweer klaar.

Vorige week heb ik een leuk borduurwerkje van Little House Needlework afgemaakt. Ben erg tevreden over het resultaat. Je zou het niet denken, maar in het huisje alleen al zitten meer dan 1000 kruisjes.


Vanmiddag ben ik verder gegaan met "The Bookshelf". Van dit patroon geniet ik erg omdat er allemaal klassiekers in voor komen. Wat te denken van bekende titels als Little Women of Wuthering Heights.


Als dit werkje af is ga ik verder met het patroon "Neigborhood" van dezelfde ontwerpster. Het patroon heb ik besteld bij De Handwerkboetiek. Voorlopig hoef ik mij dus niet te vervelen...

zaterdag 14 februari 2009

Vandaag weer een heel rijtje...

Vandaag weer een heel rijtje met leuke links. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze


De foto is afkomstig van Cindy at her Country Home.



De volgende links zijn ook zeker
 het bekijken waard...

Les taches de rousseur (niet meer aktief)
Something White (niet meer aktief)
Brocaatje (niet meer aktief)
G-Style (niet meer aktief)

 Genoeg moois om te zien. 
Heel veel kijkplezier.

(bijgewerkt op 2-8-22 agv censuur)

donderdag 12 februari 2009

Sticheries en bommen...

Weer een weblog ontdekt met stitcheries. Wel een beetje anders maar ook wel leuk. Het hollands meisje vind ik erg grappig. Voor degenen die valentijn zijn vergeten en iets goed te maken hebben staat er ook nog een leuk werkje op.


Je vindt de link hier.

Verder heb ik nog weer twee leuke projecten toegevoegd aan mijn lijst.

Wonkey Houses
Seasons of the Heart

woensdag 11 februari 2009

Hier zijn ze dan...

Hier zijn ze dan. Mijn eerste mandjes.


Het viel nog niet eens mee. Het begon al met het patroon. Wat ik fout deed met het printen weet ik niet maar het kwam telkens meer in een rechthoek dan in een vierkant te voorschijn.

Dus... dan maar zelf tekenen. De afmeting van het blok moest 9 x 9 cm worden. Met wat logisch denken kwam ik tot een aanvaardbare tekening. Maar, pietje precies als ik ben, wilde ik toch meer zekerheid. En wat doe je dan. Googelen. En zo kwam ik hier.

Aan de hand van de blokjes kon ik de afmetingen berekenen. En... het klopte precies. Eenmaal op haar blog kon ik het niet nalaten wat rond te neuzen. En wat zie ik bij de reacties op haar berichtje van 19 mei 2008. Ik zat toen al te zuchten om niet voor het mandjesvirus te vallen.

Maar nu heeft het virus dan toch echt toegeslagen. Maandag ben ik wat blokken wezen knippen. Ik moest wel want zij houdt mijn vorderingen nauwlettend in de gaten. Ik kwam haar vorige week dinsdag tegen bij Petra Prins. De volgende dag had ik de patroontjes van de mandjes en de klosjes in mijn bezit.

Vanmorgen was ik al heel vroeg met de twee hengsels van de bruine mandjes bezig. Dat was eigenlijk wel mijn grootste uitdaging, het appliceren. Nog nooit gedaan, maar altijd wel goed opgelet.

Ik doe het op deze manier. Van freezerpapier (ik gebruik het papier dat om het printpapier zit) maak ik malletjes en strijk deze met de gladde kant op de verkeerde kant van de stof. Dan met een naadtoeslag de mal uitknippen. Vervolgens de buitenkant van het patroon rijgen en de draad wat aantrekken. Hierdoor gaat de stof vanzelf bollen. De stof goed om de mal van freezerpapier vouwen en met rijgsteekjes vastzetten. Ik steek gewoon door het freezerpapier en de stof heen. Daarna de binnenkant inknippen. De stof weer goed om het freezerpapier vouwen en ook vastzetten met een rijgsteek.

Nu begint het echte appliceren. Ik leg het hengsel op de ondergrond en stik het met kleine steekjes vast aan de buitenkant. Nu haal ik alle rijgsteken weer uit, verwijder het freezerpapier en stik de binnenkant vast. Het is veel werk maar ik krijg zo wel het mooiste resultaat.

Bij het derde en vierde blokje ging het al wat handiger en sneller. Er liggen nog een stuk of 12 blokjes klaar om in elkaar te zetten. Daar kan ik de komende week mee verder.

Wat ik nog niet goed weet is hoe ik het blokje het beste kan strijken. Als iemand een tip heeft hoor ik het graag.

Straks een bezoekje aan Bep in Hall. Ik ben erg benieuwd wat we daar gaan maken...