woensdag 29 juli 2009

Mijn borduurnaald en nieuwe linkjes...

Het creatief bezig zijn blijft op een laag pitje.

 Wel ben ik met een heel leuk borduurwerkje bezig.
 Klein en overzichtelijk. 

Vanmorgen heerlijk buiten gaan zitten.

 Totdat ... het begon te sputteren.
 Alles vlug naar binnen.

 En toen...
 ben ik mijn borduurnaald kwijt geraakt. 

Snif... 

Al heel wat jaartjes 
heeft hij trouwe dienst geleverd. 

Ik zit nog een beetje in een ontkennende fase. 

In de stille hoop dat hij
 toch nog weer te voorschijn komt.

 


Deze foto's komen van de weblog van Brocaatje.

Hier nog meer linkjes. 
Weer heel veel kijkplezier gewenst... 

vrijdag 24 juli 2009

Zou het eindelijk lukken...

Gisteravond hebben we samen de schuine wand op zolder van een derde verflaag voorzien. Veel te laat begonnen natuurlijk. Daardoor was de klus pas om half twaalf geklaard. Nu weten we meteen waarom je zo laat niet meer moet schilderen. Daglicht werkt toch echt veel fijner dan een lamp.

Het eindresultaat heb ik vanmorgen bewonderd en het valt niet tegen. Ik was vooral erg benieuwd naar de kleur. Hoeveel verschillende wittinten kun je hebben zou je denken. Maar geloof mij, veel te veel. Jaren terug hebben wij onze grenen kasten gepimpt en wit geschilderd. De kleur was het helemaal voor mij. Maar natuurlijk niet opgeschreven welke kleur we toen hebben gebruikt en dus geen verfnummer.

Daarna van alles geprobeerd. Zelfs op kleur laten mengen met zo'n doormeetapparaat. Wat we ook probeerden, het was toch telkens niet "onze" kleur.

Gisteren hebben we, naar heel veel wikken en wegen, besloten om RAL 9010 maar eens te proberen. We zijn toch op zolder bezig en als het niet helemaal bevalt is er dan nog geen man over boord.

donderdag 23 juli 2009

Hier nog een extraatje...

Hier nog een extraatje. Heel veel kijkplezier...


Dit plaatje komt van Lilla Blanka. Zo komen jullie alvast een beetje in de stemming.

Au Fil Rouge
Petits Bonheurs d'Autrefois
Les Crotions
Lilla Blanka
Min Lilla Veranda

Vandaag tijd voor nieuwe linkjes....

Het miezert hier al een poosje en ik zit al weer eventjes achter mijn laptop. Echt veel zin om wat anders te doen heb ik niet.

Hoogste tijd om weer wat leuke linkjes te plaatsen. Vergeet niet van te voren een bakje thee of koffie te pakken. Voordat je het weet is het zo weer een uur later...

Als eerste dit filmpje. Dat moet je gewoon zien.



Ik weet zeker dat je nu een glimlach op je gezicht hebt. Dat gebeurt bij mij wel elke keer als ik hier naar kijk.

Vandaag een primeur. Een eerste link van een weblog met de meest heerlijke recepten. Italiaans, frans of gewoon oer-hollands.


Zoet of hartig, je vindt het allemaal bij Taartjes à la Floorabella.

Het gaat een beetje van de hak op de tak. Nu dus weer verder met borduren. Wat te denken van de SAL "Magic de Noel". Het is al een oudje en velen van jullie zullen hem al wel kennen.


Deel 7 is net uitgekomen, maar voor degene die het met kerst af wil hebben is het een leuke uitdaging om nu nog te beginnen. De patroondelen vind je hier. Zelf zet ik hem op mijn wenslijstje.

zaterdag 18 juli 2009

Daar ben ik weer...

Daar ben ik weer. De laatste twee weken is het hier erg rustig geweest. De eerste week ben ik heel druk geweest met mijn borduurwerk van LHN. Dat schiet al aardig op. Een update laat ik binnenkort zien. Nog geen tijd gehad voor de foto.

Deze week heb ik niet veel gedaan op handwerkgebied. Wel zijn we deze week begonnen met het opknappen van de zolder. Tegen de schuine wand hebben we nu allemaal mooie houten kraaldelen gemaakt. Ik schrijf we... maar een goede lezer begrijpt dat manlief hier een paar avonden druk mee is geweest.

Het gronden hebben we samen gedaan. Donderdag de eerste laag en vandaag alles nog eens geschuurd, stofvrij gemaakt en van een tweede laag voorzien.

Er moet nog best veel gebeuren. Nu de schuine wand al zo ver vordert komen er vanzelf nieuwe ideeen opborrelen. Een kast bouwen voor de wasmachine en de droogtrommel. Met daarnaast ruimte om mijn strijkplank, strijkijzer en droogrekken in op te ruimen. Ook nog ruimte voor het waspoeder en wat er al niet bij komt kijken om de kleding enigszins toonbaar te houden.

Tja... en als we dan toch eenmaal al zover zijn, dan ook dat plankensysteem maar eens vervangen voor iets duurzamers. Zelf zie ik het al helemaal voor mij. Mooie houten planken in plaats van die geplastificeerde. Mooie houten dragers in plaats van die metalen rails.

Er moeten nog een stuk of zeven ladenkastjes van een wit kleurtje worden voorzien. De pitrieten zonnewering mag nog een witte waas krijgen. De houten vloer wordt vervangen. Heb nog overwogen om deze ook van een witte waas te voorzien, maar... vanaf het begin heeft de vloer er niet mooi ingelegen. Ach, het kostte niet veel en het zag er toonbaar uit. De verleiding is erg groot om er nu een laminaatvloer in te leggen.

Het plafond is al vanaf het begin voorzien van plafondplaten maar die wil ik nu toch echt strak afgewerkt hebben. De binnenkozijnen mogen na 17 jaar ook wel eens een nieuw verfjasje.

Je hoort het al. Voorlopig ben ik, of liever gezegd zijn we, nog wel even bezig. Want als de zolder klaar is gaan we een verdieping lager verder...

zaterdag 4 juli 2009

Helemaal vergeten...

Bij al die berichtjes van de vorige keer helemaal vergeten te melden dat mijn "Token of love" ook af is. Daar heb ik mij meteen na de "Moulin Rouge" op gestort.


Toen ik er mee begon had ik nogal groffe stof uitgekozen. Dat zou ik nu niet meer zo snel doen. Ik hou meer van het fijnere werk. Natuurlijk is hij voorzien van onze trouwdatum en onze initialen. Ik kreeg er zowaar weer vlinders van in mijn buik...

donderdag 2 juli 2009

Waar komen al die berichtjes vandaan...

Waar komen al die berichtjes ineens vandaan zullen de vaste bezoekers denken. De laatste weken had ik veel berichtjes voorbereid, maar nog geen tijd gehad om de foto's aan te passen en toe te voegen. Vandaag dus heerlijk ervoor gaan zitten en zie hieronder het resultaat.


Dit lief plaatje moest ik even laten zien...

In de prijzen...

Een paar weken terug heb ik meegedaan met een giveaway en... laat ik nu één van de gelukkige zijn. Gister kwam het pakketje binnen. Zo leuk.


Sandi Anderssen had meerdere giveaways georganiseerd omdat haar blog, A Legacy of Stitches, een jaar bestond. Het leukste vind ik eigenlijk dat iemand zoiets organiseerd en er dan zoveel tijd en aandacht aan besteed. Sandi, thanx! en get well soon.

Weer een borduurwerkje af...

Weer een borduurwerkje af. De afgelopen week heb ik de laatste hand aan The Bookshelf gelegd. Het was nog even doorbijten, maar ik ben erg tevreden. De kleuren zijn iets sprankelender dan op de foto weergegeven.


Ook ben ik deze week verder gegaan met mijn Marquoir Ancien ABC. Ook daar komt het einde langzamerhand in zicht. Zodra deze af is zal ik een foto plaatsen op mijn blog.