woensdag 9 december 2009

Onvergetelijk...

Onze mini-huwelijksreis was overweldigend. We zijn naar het Parkhotel in Horst geweest. Vanaf de snelweg konden we het al zien liggen. Dat was even schrikken, maar dat bleek helemaal niet nodig.

We reden een prachtige parkeerplaats op met een geweldige ingang tot het hotel. Alles was al helemaal voor kerst versierd. Heel sfeervol. En... ik hou wel van sfeer. De inrichting zelf is modern en strak maar toch stijlvol.


Meer over onze huwelijksreis kun je hier lezen.

Het is voor ons een overgetelijke gebeurtenis geworden. Hoe vaak ik aan Peter heb verteld hoe erg ik genoot. Hoe bijzonder het was. Wat een prachtig hotel we hadden. De muziek was zelfs uit onze tijd. Het voelde echt als een huwelijksreis. Heel speciaal. Wij hebben samen teruggekeken op 25 jaar met ups en downs. Onze zegeningen geteld. Uitgesproken wat we zo bijzonder aan de ander vinden. En...God gedankt dat wij nog altijd bij elkaar zijn. We zijn erg benieuwd naar de komende 25 jaar!

vrijdag 4 december 2009

Op huwelijksreis...

We gaan een heerlijk lang weekend weg, op mini-huwelijksreis.

Toen we 25 jaar geleden trouwden zat het er niet in. We hadden net een huisje. Allemaal gekregen meubeltjes. Alleen het bed zelf gekocht en...zoals het toen nog gebruikelijk was...de uitzet gelukkig wel helemaal compleet! Van het geld dat we op de bruiloft kregen hebben we de volgende dag een wasmachine gekocht. De eerste maanden was het net vakantie in je eigen huis. Van onze eerste vakantiegeld kochten we een mooie terrasset. Daar hebben we de eerste zomer buiten heerlijk van genoten in onze eigen tuin.

Maar nu... 25 jaar later... vinden we het heerlijk om te zeggen dat we op huwelijksreis gaan. We laten ons vier dagen heerlijk verwennen in een 4-sterrenhotel in Noord-Limburg.

Ik ben zo blij dat ik weer redelijk ben opgeknapt. Dat wordt vast genieten. Gisteren heb ik wat werkjes voorbereid om mee te nemen. De Flying Geese rand van de Antique Quilt is geknipt. Er liggen wat kleine borduurwerkjes geprint klaar. Ik heb nog een stitcherie getekend. En... mocht ik me vervelen, dan gaat er een breiwerkje mee.

Maar...het kan ook maar zo zijn dat er helemaal niet gefreubelt wordt. We willen een paar leuke uitstapjes maken. Tijd aan elkaar besteden. Je kunt in het hotel heerlijk genieten van allerlei extraatjes. Dus... misschien komt alles wel ongebruikt terug.

Marjolein blijft thuis en geniet op haar manier van dit onverwachte weekendje "heerlijk het huis voor mij alleen"!


Voor jullie natuurlijk weer een paar linkjes naar leuke borduurwerkjes. Het Gingerbread House is een hele uitdaging.

Wintertime Bookmark
Kersthart
Gingerbread House
Kerstsokje

Iedereen een "Bon Weekend" gewenst. Dat gaat ons zeker lukken!!!

woensdag 2 december 2009

Even laten zien...

Er zijn een paar freubelwerkjes af. Het rendier, gemaakt op een gezellige ochtend bij Bep, wacht nog wel op een dekkleed. Maar hij stond zo te trappelen om zich eens aan jullie te showen, dat hij als eerste mag pronken.


Het was een leuk werkje om te doen. De pootjes vroegen alleen wat meer aandacht. Bep had al gewaarschuwd om ze niet te dun te maken. Voorzichtig dus aan beide kanten een paar mm op het patroon bijgetekend... maar keren, ho maar!

's Avonds op de bank vond ik de oplossing. En... warempel... het lukte. Nu is hij al weer bijna een maand bij ons in huis. Na dit weekend krijgt hij een plekje ergens in huis.

Ik had jullie al verteld dat er de laatste dagen helemaal niets uit mijn handen kwam. Zondag heb ik een paar laatste steekjes aan deze merklap gezet. Vraag me niet hoe, maar het is gelukt.


Het is een lap vol met fouten. Bij de rand heb ik die niet geborduurd. Ik vond het heerlijk om even zonder patroon te kunnen borduren en heb dus voor symmetrie gekozen. Bij de letters en cijfers heb ik het wel toegepast.

Voor jullie nog weer een paar prachtige links. Vooral die van de Quaker Christmas Ornaments vind ik de moeite waard.

Quaker Christmas Ornaments
Plumpudding Snowman
Lizzie Kate Freebies
My true love gave to me
Christmas Girl Pinkeep
Christmas Tree Pinkeep
Paddestoelhanger

Weer veel kijkplezier toegewenst!

dinsdag 1 december 2009

In de lappenmand...

Al een paar dagen zit ik in de lappenmand. Hoestend en proestend kom ik de dagen door. Net als zoveel andere Nederlanders. Flink verkouden dus...


Er kwam niets uit mijn vingers en dat wil wat zeggen. Vandaag gaat het gelukkig weer wat beter. Alleen zitten er watten in mijn hoofd. Maar mijn weblog was nodig aan een update toe. En daar ben ik vandaag eigenlijk de hele dag mee bezig.

Vorige week woensdag heb ik een heerlijke ochtend bij Bep gehad. Een vervroegd verjaardagskado van mijn man. Ik zeg het vaker, maar het is altijd een feestje bij Bep in de keuken. Donderdag mijn verjaardag. Omdat ik de hele week al niet lekker was verder niemand specifiek uitgenodigd. 's Ochtends wat telefoontjes gehad en natuurlijk felicitaties via de mail. 's Middags een lieve vriendin op bezoek gehad. Heerlijk met elkaar gekletst en gebeden. Voor mij heel bijzonder...

Ze was nog maar net de deur uit of mijn vader en mijn stiefmoeder kwamen aanwippen. Eerst samen gezellig een koffieuurtje gehad. Daarna een aperatiefje en vervolgens met z'n allen genoten van een heerlijke maaltijd. Lekker lang aan tafel gezeten. Heerlijk over van alles en nog wat met elkaar gekletst. Koffie na. Tegen half acht gingen we van tafel. Daarna nog een gezellige avond gehad.

Vrijdag ben ik met de bruidsjurk aan de slag gegaan. De laatste uit een rij van vier. Ik had het jurkje graag dezelfde dag nog afgekregen, maar ’s avonds was ik op. De volgende ochtend al weer vroeg op. Tegen half zes zat ik al weer achter de naaimachine. Tegen half acht was het jurkje klaar. De rest van de dag niet veel gedaan.

Zaterdag ben ik toch maar even naar buiten gegaan. Onze oudste dochter is voor de marine drie weken weg. Een sinterklaaspakketje moest nog geregeld worden. Het is allemaal goed gekomen. Het pakketje is op de post met gedicht en al!

Na het winkelen kwam ik verkleumd thuis en vanaf dat moment sloeg de kou letterlijk toe. Wat mij altijd helpt is zorgen dat ik warm blijf. Mijn poncho heb ik de laatste dagen alleen maar af als ik naar bed ga. Af en toe gaat er zelfs nog een heerlijke quilt over de benen. Als ik moe ben gaan de ogen even dicht en slapen kan ik volgens de familieleden op dit moment als de beste.

Maar... ik had jullie heel veel freebies beloofd. Er zijn er zo veel. Eerst maar eens dit rijtje. Veel kijkplezier!

Dit is het eerst patroon. Je kunt er allerlei leuke dingen mee doen. Kleine mini borduurwerkjes maken om in te lijsten of als kaart te versturen. Iemand heeft van elk borduurwerkje een zakje gemaakt. Ook erg leuk om te zien.

Een schitterende adventskalender
Kerstboom I
Allemaal kerstprojecten
Kerstbomensampler
Kerstboom II
ABC Noel 2007
Sneeuwman sampler
Vintage kerst stitcheries
Vrolijke kerstsampler
Kerstsokken stitcherie
Mini kerstsampler
Sneeuwman minisampler
Stoffen kerstboom met knopen