woensdag 17 februari 2010

Een heerlijke winterdag...

Vandaag is het een heerlijke winterdag. Goed uitgeslapen liep ik halverwege de ochtend naar beneden. Het zonlicht straalde mij tegemoet, zelfs door de gordijnen heen. Deze werden snel opzij geschoven. De sneeuw reflecteert het zonlicht waardoor het zo onvoorstelbaar helder is buiten. Het zonlicht doet bijna zeer aan de ogen.

Vanmiddag moet ik op de fiets naar de stad en ik kan me daar nu al op verheugen. Lekker buiten een frisse neus halen en even mijn hoofd flink laten uitwaaien.

Vanochtend zou ik eigenlijk naar Hall, waar Bep haar Atelier heeft. Daar is op dit moment een gezellige Bee aan de gang.


Het fenomeen Bee is eigenlijk al heel oud. Ik kan mij herinneringen verhalen gehoord te hebben over de pioniers in Amerika die vaak op zondag of andere momenten bij elkaar kwamen. De mannen gingen vaak fysiek aan de slag. De vrouwen gebruikten de tijd om bijzondere gebeurtenissen uit te wisselen en ondertussen waren hun handen bezig om te breien, te naaien en wat al niet meer.

Nu komen er nog steeds groepen vrouwen bij elkaar. Samen aan de slag is altijd gezelliger dan alleen thuis. Naast het samen werken aan je eigen project wordt tussendoor vaak heel wat lief en leed gedeeld.

Nou goed, ik zou dus naar de Bee in Hall. Manlief had netjes in zijn agenda geschreven dat hij deze week dus twee dagen op de fiets naar Apeldoorn zou gaan. Op zo'n dag fietst hij zeker 50 km. Tot voor kort deed hij dat meerdere keren in de week. Maar dat begon toch zijn tol te vragen. Sinds eind vorig jaar gaat Peter daarom braaf met de auto behalve de dinsdag. Deze dinsdag is zijn vaste fietsdag. Zodat ik vrijwilligerswerk kan doen in een plaatsje bij ons in de buurt.

Maar... gisteravond... repte hij er met geen woord over. Hij was het vergeten. Nu had ik natuurlijk kunnen zeggen dat ik de auto nodig had. En, Peter kennende, zou hij die met veel liefde voor mij laten staan.

Maar zeg nu zelf. Wat is belangrijker? Ik gezellig met een heel stel dames in de gezellige keuken bij Bep. Genietend van het samenzijn, de gesprekken, de winkel van Bep en al die leuke frutsels die door haar zijn gemaakt.


Of een man die heerlijk een uurtje langer kan genieten van zijn hoog nodige rust? Die lekker uitgerust straks weer heerlijk op tijd thuiskomt?

De gezellige ochtenden bij Bep die gaan voorlopig nog wel door. Volgende maand heb ik een nieuwe kans!

2 opmerkingen:

ria vogelzang zei

Je bent een echte lieverd! Dat zegt je man straks ook als hij thuis komt! Vast!
Geniet van je dag en zoals het lijkt krijgen we morgen weer nieuwe sneeuw (zei m'n jongste zoon net.....).

Ingrid. zei

...en dan maar hopen dat je man er WEL aan denkt ;-)
Fijne avond , groetjes van Ingrid.