maandag 28 juni 2010

Het blijft prachtig weer. Vandaag gaat het kwik bij ons zelfs boven de 30 graden komen. Pfff... veel te warm.

Vanmorgen is hier al vroeg de stoep geveegd. Wij hebben Elsen voor staan. Het hele jaar weten ze je bezig te houden. Het is eigenlijk dweilen met de kraan open. Over twee dagen zie je het verschil niet meer.

Daarna in de tuin geschoffeld. Vorige week heb ik een hele lading onkruid weggehaald. Ik had me toen voorgenomen om voortaan het onkruid voor te zijn. Schoffelen dus. Was ik vanmorgen hiermee bijna klaar, zwik ik door mijn enkel. Voetje in een emmer koud water, even laten drogen in de zon. Dat was dus geen straf. Ik ben er blijkbaar goed vanaf gekomen want er is niets te zien.


Deze rozenstruiken staan bij ons in de tuin. Dit is een foto van een paar jaar terug. Gisteren zijn de eerste knopjes weer uitgekomen.

Ook is in alle vroegte onze slaapkamer leeggehaald. Ja, ja... ik weet het... niet handig met deze hitte. Sinds twee weken zijn wij aan het klussen in huis. De benendenverdieping is nagenoeg klaar. Nu dus de bovenverdieping. De kozijnen zijn al gedaan en de deuren wachten op een laatste laag. Wat een verschil. Vooral de badkamerdeur was aan een metamorfose toe.


Het schilderen van de deuren stellen we nog even uit. Jammer, maar wel zo verstandig.

Wat kun je nog doen als het zo warm wordt? Het plafond wordt vandaag voorzien van een voorstrijklaag. En we kunnen de houten wand schuren. De auto is eigenlijk ook wel aan een wasbeurtje toen.

We zien wel hoever we komen...

Een leuk linkje wat bij dit onderwerp past is van Decoratieve verftechnieken.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Tja, dat valt echt niet mee; klussen als het zo warm is. Ik wens je er heel veel sterkte mee! Met deze temperaturen doe ik niet veel meer dan het hoognodige!

LIMBRA zei

Hoi Willeke,

Beter laat als nooit.
Ik ben Karin van de Limbra-limbra site.

Je had het over een programma om patronen te maken op de comp. Ik heb er 3 of 4 maar met de Paternmaker maak ik nu de patronen dit is wel veel werk maar je kunt er je eigen steken in maken die je dan weer kunt copieren.
Het is wel een engels programma.

Leuk dat je op onze site kwam kijken het is een site die ik gemaakt heb voor "ons" groepje waar ik al 2 jaar 1 avondje in de week of een middag hardanger mee maak en het is er super gezellig.
Als je nog vragen hebt mail ze maar gerust. Misschien kan ik je helpen.

Groetjes Karin