donderdag 18 februari 2010

De Antique Quilt...

Gisteren dacht ik te kunnen genieten
 van een stralende zon
 in de frisse buitenlucht.
 
Die buitenlucht was er wel...
maar de stralende zon...???

Zo meteen er weer door.
Het is nog wat vroeg voor mij.
Ik ben erg benieuwd of het nog steeds zo koud is.
 
 Toen manlief naar het werk ging
 hingen er druppels aan de overkapping.
 
 Dat betekent of dat het geregend heeft,
 of dat het dooit.

Dit nieuwe jaar wil het handwerken
maar niet op gang komen.

 De gansjes van de Antique Quilt
 liggen al weer maanden te wachten
om aan elkaar gezet te worden.
 
Het zal nog spannend worden
of ik voldoende stof heb
 voor de volgende rand.


Dit is de quilt van Guute.
Daar kun je ook haar nieuwste Civil War Bom zien.

Er liggen nog veel meer dingen te wachten
op een laatste bewerking.
 
En ja...
dat is nu net niet mijn sterkste kant.
 
Ben benieuwd of jullie hier ook last van hebben?

woensdag 17 februari 2010

Een heerlijke winterdag...

Vandaag is het een heerlijke winterdag. Goed uitgeslapen liep ik halverwege de ochtend naar beneden. Het zonlicht straalde mij tegemoet, zelfs door de gordijnen heen. Deze werden snel opzij geschoven. De sneeuw reflecteert het zonlicht waardoor het zo onvoorstelbaar helder is buiten. Het zonlicht doet bijna zeer aan de ogen.

Vanmiddag moet ik op de fiets naar de stad en ik kan me daar nu al op verheugen. Lekker buiten een frisse neus halen en even mijn hoofd flink laten uitwaaien.

Vanochtend zou ik eigenlijk naar Hall, waar Bep haar Atelier heeft. Daar is op dit moment een gezellige Bee aan de gang.


Het fenomeen Bee is eigenlijk al heel oud. Ik kan mij herinneringen verhalen gehoord te hebben over de pioniers in Amerika die vaak op zondag of andere momenten bij elkaar kwamen. De mannen gingen vaak fysiek aan de slag. De vrouwen gebruikten de tijd om bijzondere gebeurtenissen uit te wisselen en ondertussen waren hun handen bezig om te breien, te naaien en wat al niet meer.

Nu komen er nog steeds groepen vrouwen bij elkaar. Samen aan de slag is altijd gezelliger dan alleen thuis. Naast het samen werken aan je eigen project wordt tussendoor vaak heel wat lief en leed gedeeld.

Nou goed, ik zou dus naar de Bee in Hall. Manlief had netjes in zijn agenda geschreven dat hij deze week dus twee dagen op de fiets naar Apeldoorn zou gaan. Op zo'n dag fietst hij zeker 50 km. Tot voor kort deed hij dat meerdere keren in de week. Maar dat begon toch zijn tol te vragen. Sinds eind vorig jaar gaat Peter daarom braaf met de auto behalve de dinsdag. Deze dinsdag is zijn vaste fietsdag. Zodat ik vrijwilligerswerk kan doen in een plaatsje bij ons in de buurt.

Maar... gisteravond... repte hij er met geen woord over. Hij was het vergeten. Nu had ik natuurlijk kunnen zeggen dat ik de auto nodig had. En, Peter kennende, zou hij die met veel liefde voor mij laten staan.

Maar zeg nu zelf. Wat is belangrijker? Ik gezellig met een heel stel dames in de gezellige keuken bij Bep. Genietend van het samenzijn, de gesprekken, de winkel van Bep en al die leuke frutsels die door haar zijn gemaakt.


Of een man die heerlijk een uurtje langer kan genieten van zijn hoog nodige rust? Die lekker uitgerust straks weer heerlijk op tijd thuiskomt?

De gezellige ochtenden bij Bep die gaan voorlopig nog wel door. Volgende maand heb ik een nieuwe kans!

maandag 15 februari 2010

Een bol wol en een lege doos...

Altijd al willen weten wat die twee dingen met elkaar te maken hebben?

Kijk dan even hier.

Veel kijkplezier!

donderdag 11 februari 2010

Een nieuwe SAL...

Er is een nieuwe SAL. Hij staat op een franse site en heet "Mon Atelier". Je moet snel zijn voor het eerste deel. Maandag wordt deel 2 vrij gegeven en is deel 1 niet meer te downloaden.


Allemaal een goed weekend gewenst!

vrijdag 5 februari 2010

Eindelijk een foto...

Het is al heel wat berichtjes geleden dat ik iets geschreven heb over de jurkjes van de bruidsmeisjes. Voor een geheugenopfrisser moet je hier zijn.

De jurkjes waren nog geheim maar de bruiloft is al weer even voorbij. Dus nu ook eindelijk bij mij foto's.


Zien ze er niet geweldig uit? En wat waren ze blij en uitgelaten. Met zo'n jurk moet je wel zwieren en zwaaien.

Door de flits glimmen de jurkjes wel erg, maar ze waren echt prachtig. Ik heb jammer genoeg geen foto van de capejes die nog gemaakt zijn omdat het wel heel erg koud bleef.


Deze prachtige taart heeft mijn vriendin zelf gemaakt. Hij zag er niet alleen geweldig uit maar smaakte ook helemaal super!


Dit bovenste taartje heeft het bruidspaar mee naar huis gekregen. Geen idee of ze kunnen wachten tot hun eerste trouwdag of dat hij al heerlijk is opgepeuzeld...