maandag 28 juni 2010

Het blijft prachtig weer. Vandaag gaat het kwik bij ons zelfs boven de 30 graden komen. Pfff... veel te warm.

Vanmorgen is hier al vroeg de stoep geveegd. Wij hebben Elsen voor staan. Het hele jaar weten ze je bezig te houden. Het is eigenlijk dweilen met de kraan open. Over twee dagen zie je het verschil niet meer.

Daarna in de tuin geschoffeld. Vorige week heb ik een hele lading onkruid weggehaald. Ik had me toen voorgenomen om voortaan het onkruid voor te zijn. Schoffelen dus. Was ik vanmorgen hiermee bijna klaar, zwik ik door mijn enkel. Voetje in een emmer koud water, even laten drogen in de zon. Dat was dus geen straf. Ik ben er blijkbaar goed vanaf gekomen want er is niets te zien.


Deze rozenstruiken staan bij ons in de tuin. Dit is een foto van een paar jaar terug. Gisteren zijn de eerste knopjes weer uitgekomen.

Ook is in alle vroegte onze slaapkamer leeggehaald. Ja, ja... ik weet het... niet handig met deze hitte. Sinds twee weken zijn wij aan het klussen in huis. De benendenverdieping is nagenoeg klaar. Nu dus de bovenverdieping. De kozijnen zijn al gedaan en de deuren wachten op een laatste laag. Wat een verschil. Vooral de badkamerdeur was aan een metamorfose toe.


Het schilderen van de deuren stellen we nog even uit. Jammer, maar wel zo verstandig.

Wat kun je nog doen als het zo warm wordt? Het plafond wordt vandaag voorzien van een voorstrijklaag. En we kunnen de houten wand schuren. De auto is eigenlijk ook wel aan een wasbeurtje toen.

We zien wel hoever we komen...

Een leuk linkje wat bij dit onderwerp past is van Decoratieve verftechnieken.

vrijdag 25 juni 2010

Beren en ander moois...

Vandaag maar weer eens een blogje over beren. Deze week kwam ik voor het eerst hier op bezoek.


Dit blog bestaat nog niet zo lang maar ik zal De Lin à l'Ours de komende tijd met belangstelling volgen. Deze beren in combinatie met de lichte kleding is voor mij puur genieten.

Deze week heb ik ook weer eens een bezoekje gebracht bij Marijke van Ooijen. Zij heeft zo'n heel eigen stijl.


Prachtig gewoon. Het is altijd een genot om door haar blog te "bladeren". Ooit zou ik wel een workshop bij haar willen volgen. De foto's van haar atelier zien er zo gezellig uit.

Het moet heerlijk zijn om daar een hele dag te kunnen genieten van al het moois...

woensdag 23 juni 2010

Zo leuk...

Vandaag ben ik even bij Ellie's Quiltplace wezen buurten om haar nieuwste BOS te bekijken. Wat is-ie leuk!!!!


Je kunt kiezen uit applicatie en/of stitchery. Ik heb een lichte voorkeur voor de applicatie.

Jammer dat het alleen maar seizoensblokken zijn. Nu wordt het héééééél lang wachten op het volgende deel. Maar... zeer zeker de moeite waard.

maandag 21 juni 2010

Lekker zonnetje...

Vanmorgen kwam ik uit mijn bed gerold en... daar was de zon weer. Vlug de tuindeur open gegooid, het zonnescherm naar beneden en de kussens op de stoelen. Heerlijk buiten zitten straks. Voor sommigen is het misschien nog wat frisjes, maar ik kan hier zó van genieten. Vandaag begint officieel de zomer maar het mag nog wel ietjes warmer.

Het afgelopen weekend was erg leuk. Zaterdag heeft mijn DH me meegenomen naar de Pelikaan in Zutphen. Nederland moest voetballen en dat was te merken. Het was er heerlijk rustig. Omdat we nu toch in Zutphen waren ook maar meteen even naar Eijerkamp en de Trendhopper. Bij de laatste zijn we onverwachts geslaagd voor prachtige kapstokhaken.

Zondag een bezoekje gebracht bij de wederzijdse ouders. Erg gezellig en de dag is omgevlogen.

Nu straks eerst even wat huiselijke klusjes en dan zie ik wel weer. Als het even kan ben ik vandaag veel buiten te vinden. Onder het schrijven van dit blog is de zon trouwens wel verdwenen. Hmmmmmmm....

Ik ben deze BOM van The Rabbit Factory hier tegen gekomen. Deze BOM is al afgelopen maar de patronen zijn nog wel te downloaden.

vrijdag 18 juni 2010

Daar zijn we weer...

Dat was een lange blogpauze. Even helemaal geen zin om hier te schrijven. Terwijl ik het anders altijd erg leuk vind. Maar nu heb ik er weer helemaal zin in. Het was heerlijk om wel even bij anderen te "buurten". Ondertussen heb ik natuurlijk heel wat bij te praten. En... ik ben weer heel wat leuke dingen tegegekomen die het vermelden meer dan waard zijn...

Wat is er de afgelopen weken zoal gebeurd?

Ik ben druk geweest met van alles en nog wat. Veel gequilt. Mijn nostalgische quilt is al een heel eind opgeschoten. Op dit moment zit ik op een dood spoor. Ik ben op zoek naar een leuk quiltpatroon voor vier blokken en de randblokken. Zoals altijd komt het onverwachts en dan kan ik weer heerlijk verder. Nu maar hopen dat het niet te lang op zich laat wachten...

Een paar gezellige ochtenden bij Bep heb ik voorbij moeten laten gaan. Mijn agenda liet het niet toe. Helaas...

Wel ben ik bij Rietje van de Slagmaat geweest. De vrijdagochtend is wat makkelijker in te passen op dit moment. Het is jaren geleden dat ik daar ben geweest. Zeker wel 10 jaar. In die tijd werd er gewerkt aan een medaillonquilt met kompasroos. Dit voorjaar heb ik de randen aan elkaar gezet en nu kan-ie dus ook gequilt worden. De eerste steekjes zijn al gemaakt.

Rietje heeft momenteel stitchery-ochtenden. Het resultaat hiervan is dat mijn stitchery van Kathy Smitz ook af is. Elke ochtend kregen we een leuk patroontje. Tegen een kleine vergoeding kreeg je het patroon ook nog op stof gedrukt. Erg handig. Maar... omdat ik nog steeds tot doel heb dingen af te maken blijven ze voorlopig nog even liggen. Mijn projectmandje moet toch eerst echt nog wat minder vol worden...

Over stitcheries gesproken. Deze schattige eendjes heb ik hier gevonden.

Het is een heerlijk vintage weblog. En... er valt genoeg te zien.

FIJN WEEKEND!!!