woensdag 28 juli 2010

Herinneringen...

Als kind had ik een heel bijzondere pop. Bella stond er in haar nekje gedrukt. Zo heette ze dan ook. Ik kan me nog herinneren dat ik een hele tas vol kleertjes voor haar had. Of ik een echt poppenmoedertje ben geweest die veel met haar pop zat te tutten? Volgens mij niet. Maar toch bewaar ik dierbare herinneringen aan deze pop.

Bij vlagen kwamen mijn moederlijke gevoelens voor haar naar boven en kon ik vol aandacht met haar bezig zijn. Waar ze is gebleven? Geen idee. Ze was er opeens gewoon niet meer.


Even een plaatje om dit berichtje wat op te vrolijken. Ik heb zo snel geen foto van Bella en mij kunnen vinden. Misschien maar goed ook ;). Bella zag er niet zo uit hoor. Bella was volgens mij een vinylpopje.

Bij Bella hoorde ook een poppenwagen. In gedachten zie ik mij nog lopen achter de wagen. Witte kniekousjes aan. Een schotse ruit rokje, met speld! Mijn poppenwagentje is toen ik “groot” genoeg was, opnieuw bekleed voor mijn jongere zusje.

Tot voor een paar jaar terug stond hij veilig opgeborgen op zolder bij mijn ouders. Totdat... mijn broer het tijd vond worden om de zolder eens goed op te ruimen. Hij ging heel grondig en voortvarend aan de slag.

Niet belemmerd door enige emotionle binding of gevoel voor waarde werd de boel grondig aangepakt. Toen ik mijn poppenwagen ontdekte was het te laat. Broerlief had de wagen zorgvuldig in elkaar geklapt en… was er met zijn volle gewicht op gaan staan. Boys will be boys.

Daar lag “mijn” poppenwagen. Helemaal in de kreukels. Er was geen redden meer aan. Nee… dan toch maar liever een pop die opeens verdwenen is dan deze trieste aanblik...

zaterdag 24 juli 2010

Een bom...twee bommen...

Vandaag niet één maar twee bommen. Allebei van Lasting Treasure.

De eerste is een BOM van 2009 en heet Getting Pretty. Voor de liefhebber een leuk projectje deze zomer. De komende dagen zijn heerlijk koel. Dus genoeg energie om weer wat te doen.

De tweede BOM, Sophie's favorite things is van 2010 en loopt dus nog. Ik weet nog niet helemaal wat ik van deze moet vinden. Zelf wacht ik altijd even af wat voor patronen er komen. Maar... misschien dat sommigen van jullie het avontuur aandurven.

Helaas geen foto's want we gaan zo snel de deur uit. De Brocante Markt in Deventer bezoeken.

Iedereen een fijn weekend toegewenst!!!

woensdag 14 juli 2010

Zijn ze niet schattig...

Zijn ze niet schattig? Deze lieve beren van Bonnie Foster. Er zijn nog veel meer beren te zien op haar site The kids and teddy too.



Ik heb er in ieder geval erg van genoten!

zaterdag 3 juli 2010

Vervolg freebie en een dagje uit...

Op mijn vorige blog kreeg ik een berichtje van Veronique uit Parijs. Zij gaf mij een linkje naar het bloemenpatroon. Dit patroon is een onderdeel van een nieuwsbrief van Needleartwork.

Na wat zoeken kwam ik terecht bij Stitchville USA. Hier kun je de nieuwsbrief vinden. En dit is een directe link naar het patroontje. Het is een free chart. Ook in de oudere nieuwsbrieven staan hele mooie kleine patroontjes. Zeer zeker een bezoekje waard.

Veronique, dank je wel voor het compleet maken van het borduurpatroon.

Vandaag willen we naar paleis Het Loo in Apeldoorn. Daar wordt dit weekend een poppenfestival gehouden. Ik ben erg benieuwd naar de beren en poppenhuisminiaturen.


Verder kun je een tentoonstelling bewonderen van de poppen van Koningin Juliana. Dit zijn er meer dan 600. Nu maar hopen dat het niet al te snel gaat regenen. Tot nu toe schijnt de zon nog uitbundig.

Iedereen een heel fijn weekend gewenst!

vrijdag 2 juli 2010

Freebie en taart...

Voor het weekend een leuke freebie van Blackbird Designs. Het is jammer dat de bloem er niet helemaal opstaat, maar misschien komt dat een volgende keer. Dus... wie dit weekend nog graag wat wil doen en geen last heeft van zwetende handjes kan aan de slag.


Ik heb hem in ieder geval opgeslagen. Een leuk werkje voor tussendoor. Maar ja, zo heb ik er nog zo veel liggen.

Vandaag wordt het een warme dag. Vanmorgen al vroeg de wasmachine aangezet. Bij het ophangen van het eerste wasje zag ik dat de panelen op het dakterras wel erg vies waren. Dus meteen maar een emmer sop gepakt en druk aan het schoonmaken geslagen. Wat een heerlijk eindresultaat. Het was er nog redelijk koel en het plensen met het water was eigenlijk helemaal geen straf.

Voor het weekend ook nog maar even een kwarkttaartje zelf maken. Van de week was ik wat aan het rondkijken op het internet en vond een handig recept. Met dit recept als uitgangspunt en met wat aangebrachte wijzigingen moet het lekker worden.

Vol ijver werden de bastognekoeken verkruimeld en vermengd met wat boter. Vervolgens de bodem laten opstijven in de koelkast. Daarna kwam manlief thuis van boodschappen doen. Even een kopje koffie tussendoor. Wil ik net verder gaan, kom ik er achter dat ik slagroom vergeten ben te halen. Laat ik nu net lezen op internet dat iemand ricotta gebruikt als slagroomvervanger omdat dit minder vet is. Ik had de kwark al vervangen door optimel yoghurt. Dus... ricotta past dan waarschijnlijk wel heel goed bij mijn magere variatie.

Manlief sprak de slagroom wat meer. Ricotta gaan we een andere keer uitproberen. Nu maar hopen dat het ook allemaal goed uitpakt...