zondag 31 oktober 2010

Wat klein!!!

Wat klein!!! En wat mooi!!! Gisteren ben ik naar Arnhem Poppenhuisstad geweest.

Er was heel veel te zien. We hadden allebei een paar favoriete kraampjes. Een engelse mevrouw met allerlei voedsel gemaakt van fimo. Vandaag ontdekte ik dat Angie Scarr een beroemdheid is op dit gebied. Had ik nu toch maar het boek gekocht dat bij haar op de tafel lag. Ze had hem vast wel willen signeren.

Ook was er een kraam met allemaal keukenspullen van rond 1900. Erg mooi.


Een dame met allemaal flesjes, mandjes en doosjes voor de kaptafel. Ook hele mooie kadoverpakkingen en kinderkleding.


Manlief was helemaal onder de indruk van de kraam van een engelsman. Hij maakte miniatuur kastjes. Maar niet zomaar een kastje. Nee, echt vakwerk. Veelal gemaakt van notenhout met inlegwerk. Mooi om te zien... maar... heel erg duur. Toen wij weggingen had hij toch nog een kastje voor 2200 euries verkocht. Iek, dat geef ik nog niet eens uit voor mijn eigen interieur.

Natuurlijk was er nog veel meer moois te zien. Ik was in ieder geval helemaal overdonderd. Moe, maar voldaan gingen we naar huis.

Vanmorgen wilde ik nog een beetje nagenieten. Onverwachts kwam ik Minis by Kitty tegen. Zij maakt geweldige dingen. Tot vandaag kun je je bij haar aanmelden voor haar Giveaway. Ik heb de verleiding in ieder geval niet kunnen weerstaan.

Iedereen een fijne zondag gewenst.

zaterdag 30 oktober 2010

Binnen kijken...

Voor mijn gevoel is het al weer even geleden dat ik mijn twee stoeltjes heb bekleed. Er kwam heel wat bij kijken. Dat kun je hier lezen. En het verliep ook niet allemaal even gladjes, kijk maar even hier.

Maar... ik heb ze nog nooit aan jullie laten zien. Hoogste tijd dus om jullie een kleine blik bij mij binnen te gunnen.


De bank hebben wij eind vorig jaar gekocht. Na 25 jaar waren de twee-zitsbanken echt op. Tussendoor zijn ze wel drie keer bekleed hoor. Ik zag bij een paar van jullie de gezichten al betrekkken :). Ze zouden nog wel een keer kunnen, maar we waren er, eerlijk gezegd, ook wel op uitgekeken. Manlief heeft nog wel de bolpootjes eraf gedraaid. Je weet maar nooit waar we die nog voor kunnen gebruiken...

Toen deze hoekbank werd gebracht en in de kamer stond dachten we even, HELP, wat hebben we gedaan. Wat een joekel. Maar naar wat schuiven staat hij nu op een prima plekje.

We zijn zelf erg blij met de veranderingen in de kamer. De ruimte lijkt nu veel groter. Toch heb ik één probleem. Waar laat ik dit jaar de kerstboom? Waarschijnlijk gaan we het een jaartje zonder proberen.

vrijdag 29 oktober 2010

Een leuk tussendoortje...

Voor vandaag heb ik een leuk tussendoortje.

Op de onderste rij zie je drie konijntjes. Zouden ze wel weten dat ze voor kerst op het menu staan? Zo te zien niet, want ze huppelen nog heerlijk rond. Het patroon is een freebie van Broderies Passion.

De breirol vordert langzaam maar zeker. Gisteravond leek het even of ik aan het achteruit breien was. Half de tv in de gaten en houden en ondertussen niet mijn gedachten erbij. Maar er is wel weer een patroontje af.

maandag 25 oktober 2010

Groningen...

Gisteren moesten we in Groningen zijn en dan kan een bezoekje aan De Handwerkboetiek in Roden niet uitblijven natuurlijk. Vorig jaar heb ik voor het eerst met hen kennis gemaakt op de handwerkbeurs in Zwolle. Nu dus mijn eerste bezoek aan de winkel. Wat is daar veel te zien. Een groot assortiment aan borduurstoffen, prachtige patronen en kleurrijk borduurgaren. Ik ben helemaal gevallen voor een franse borduurzijde. De naam is me even ontvallen.

(foto volgt)

Dit zijn mijn aankopen. De stofjes, daar kwam ik voor. Het gele linnen wordt gebruikt voor de twee patroontjes van Little House Needleworks, "Quilt Time Sampler" en "The bookshelf". Er hingen geborduurde examplaren in de winkel, zo mooi, dat ik er meteen voor viel. Ik wil ze met het franse borduurzijde gaan maken.

Het ecrukleurige en grijze linnen zijn voor twee samplers. Ik wil graag beginnen met de Swiss Topiary en Le Grand Marquoir. Het beige linnen, tja dat weet ik nog niet. Het is 20-draads en ik vond de kleur zo mooi dat ik het niet kon laten liggen.

Er was natuurlijk nog veel meer te zien en ook nog veel meer te wensen. Wat dacht je bijvoorbeeld hiervan.


Deze heb ik vandaag alsnog besteld bij De Handwerkboetiek/.
Ik hoop dat ik genoeg van het gele linnen heb om deze er ook mee te maken.

Terwijl ik dit schrijf liggen de aankopen naast mij op de tafel en telkens worden mijn ogen er naar toe getrokken. Daar ga ik vandaag nog heel vaak naar kijken en van genieten.

Waar ben ik mee bezig...

Waar ben ik nu zelf eigenlijk mee bezig? De laatste tijd heb ik niet zoveel laten zien van mijn eigen werkjes. De hoogste tijd om dat even recht te zetten. Dat er veel uit mijn handen komt kan ik niet zeggen. Maar toch heb ik ook niet stil gezeten.


Op dit moment ben ik met een derde breirol bezig. Er zijn nu 39 patroontjes in verwerkt. Maar het mogen er wel 100 worden. Af en toe zit er een echte uitdaging bij. Dan eventjes niet multi-tasken. Want anders gaat het geheid fout. Bij mij tenminste. Dus is het goed opletten en tussendoor de steken blijven tellen. Van deze breirol is geen freebie. Het is heerlijk om af en toe wat te maken wat toch een beetje exclusief blijft. Eventjes iets van mij alleen.

Dit zijn de laatste twee borduurprojectjes die door mij zijn afgerond. Heb ik normaal zo'n werkje in een week af. Nu heb ik er maanden over gedaan. Op de één of ander manier wou het maar niet vlotten. Maar nu zij af zijn ben ik er erg blij mee. Het borduurtje van de kinderen die de was ophangen wil ik verwerken in een wasknijperzakje. Daar heb ik een mooi patroontje van.

Achter de schermen ben ik af en toe ook aan het quilten. Mijn kompasquilt schiet al aardig op. Alleen de buitenste rand nog en dan is-ie klaar.

Omdat ik graag een volgend quiltprojectje klaar heb liggen ben ik vorige week ben ik bij Petra Prins langs geweest. Daar heb ik een stofje voor de achterkant van mijn Azuraquilt gevonden. Het was rustig in de winkel en ik ben heerlijk geholpen door Bep.

Eigenlijk wist ik niet dat Bep, Bep is. Er was een andere quiltliefhebster in de winkel en die noemde haar naam. En toen ging er bij mij een lampje branden. Was de Azuraquilt in de winkel niet door Bep gemaakt? Ja dus! Dat was een leuke bijkomstigheid.

Als ik een stofje moet uitzoeken, dan is het een ramp. Daar ben ik zo slecht in. Hier was het al net zo'n verhaal. Hebben jullie daar nu ook last van?

Binnenkort ga ik dus tijd inruimen om de quilt te sandwichen. Mijn voornemen om dit jaar ook de Antieke Quilt af te krijgen gaat niet lukken. Handwerken is vooral leuk en als het "moeten" wordt gaat het plezier er voor mij snel vanaf.

Iedereen een hele fijne week toegewenst.

zondag 24 oktober 2010

SAL Sampler aux Bleuets...

Het is ongelofelijk wat er allemaal te vinden is op internet. Gisteren kwam ik weer een SAL tegen van PCB Dijon.

De naam alleen is al een feestje "Sampler aux Bleuets". Een sampler met blauwtinten.

Maar wat let je om je eigen favoriete kleuren te gebruiken? Of wat te veranderen in het ontwerp.

Veel plezier!

zaterdag 23 oktober 2010

Nieuwe stofzuiger en een nieuwe stitchery...

Het poetsen ging nog wel op maandag maar het stofzuigen? Halverwege de trap vond de stofzuiger het welletjes. Na bijna 26 jaar kon zijn motor het niet meer aan. De eerste signalen van zijn naderend einde begonnen een paar weken terug. Van de één op de andere dag maakte hij een vreemd geluid. Tja... na zo'n tijd samen weet je precies wanneer er iets aan de hand is. Maar op maandag kwam daar nog een heel vreemd geurtje bij. Nu hebben we een nieuwe. En dat is toch even wennen. Alles is net even anders. Maar ik heb goede hoop dat wij ook beste maatjes zullen worden.

Kijk eens wat ik vandaag heb ontdekt. Is het geen plaatje?


De patronen vind je hier. Het laatste patroontje is net gepubliceerd. Niet vergeten alles te bekijken. Er zijn nog veel meer mooie stitcheries te ontdekken.

Iedereen een fijn weekend gewenst!

maandag 18 oktober 2010

Bakje doen, boenen en een BOM...

Vandaag ben ik de dag goed begonnen. Eerst maar eens een bakje gaan doen bij mijn vriendin. Zaterdag was ze jarig en toen kon ik jammer genoeg niet. Er was, zoals altijd, genoeg bij te kletsen.

Eigenlijk moet ik nu druk aan de slag in het huishouden, maar dat doe ik straks. Eerst even een berichtje hier schrijven. Daarna oude spullen aan en even flink in de weer met een lap en de stofzuiger. Ondertussen nog genieten van de heerlijke zon die maar blijft schijnen. Daar wordt ik altijd vrolijk van.

Dit weekend zag ik dat Mijn Freubelhoekje een leuke Hartjes-BOM heeft gelanceerd.


Elke 15e van de maand komt er en nieuw patroon. Het leuke is dat je kunt kiezen. Of alle onderdelen in één quilt verwerken. Of per keer een leuk projectje maken.

zaterdag 16 oktober 2010

Wat een wind...

Vandaag hebben we in Den Helder kennis kunnen maken met echte wind. Vanmorgen werden we daar verwacht om als thuisblijvers een gezellige dag te hebben. Wat te zien en te horen over de bemanning. Natuurlijk zelf weer wat pakketjes en post afgegeven.

Als klap op de vuurpijl eerst een hilarische foto voor dochterlief. Nee... die laat ik hier écht niet zien. En daarna nog een echte videoboodschap van ons drietjes voor haar opgenomen. Jammer genoeg hebben we zelf het resultaat nog niet gezien. Volgens de camera- en geluidsman stond alles er prima op.

Moe maar voldaan kwamen we weer thuis. Het is altijd weer een eind rijden. Maar in de auto, achter het glas, konden we heerlijk van de warme zonnestralen genieten. En dan de kleurenpracht van de bladeren.

Natuurlijk komen er nog nieuwe freebies van allerlei winterprojectjes. Maar voor vandaag een verwijzing naar een schitterende advenstkalender van 2009.


Deze staat bij mij nog steeds op mijn wensenlijstje. Wil je hem ook maken kijk dan even hier. Even naar beneden scrollen en daar is de link.

donderdag 14 oktober 2010

Borduurspulletjes...

De komende dagen ben ik druk met andere dingen. Dus nog even snel een berichtje voor het weekend. Gisteren kwam ik een leuk borduurwerkje tegen bij Sylvia.

Allemaal borduurspulletjes.

Een naaldenmapje

Een speldenkussen

Nog een speldenkussen

Verder zijn nog patronen van een schaaretuitje en een schaarhangertje.

De patroontjes kun je hier vinden. Heel veel borduurplezier gewenst!

woensdag 13 oktober 2010

BOM Announcing Florabunda...

De zon is vanmiddag weer heerlijk aan het schijnen. Wat boffen we toch met het weer. Hoewel... gistermorgen ging ik even op de fiets weg. Het was dat ik maar een klein eindje hoefde, want anders was ik terug gegaan voor mijn handschoenen.

Gisteren heb ik heel veel gebreid aan mijn nieuwe breirol. Er zitten lastige proeflapjes bij, maar dat is ook wel weer een uitdaging. Al met al ben ik behoorlijk opgeschoten. De foto laat nog op zich wachten.

Nu was ik weer wat aan het surfen op het net en kwam ik een voor mij bekende BOM tegen. Hoogste tijd om deze hier ook te vermelden.


De Announcing Florabunda is een quilt met lekker veel applicatietechnieken.

Let ook op de BOM die in januari start. Deze BOM heet My Tweets Vooral het middenstuk vind ik erg mooi, maar die zal niet vrij beschikbaar zijn. Hier vind je een lijstje met de stof die gebruikt is. Ik plaats hem in ieder geval ook bij het lijstje.

vrijdag 8 oktober 2010

Brrrr... wat koud...

Brrr... wat koud... Vanmorgen heb ik nog anderhalve tel in de tuin gezeten. Het zonnetje scheen, maar het ging niet van harte. Na een half uurtje maar snel naar binnen. En nu... heb ik het koud. Er ligt zelfs een warme kruik op m'n benen.

Vandaag kwam ik dit prachtige herfstquiltje Autumn Blessings tegen. Wil je iets kleins maken dan kun je ook één onderdeel quilten. Het leuke van deze patroondelen is dat ze ook erg geschikt zijn voor een stitchery. Ook hier kun je weer kiezen. Maak ik er een groot project van of dit keer een klein projectje. Ik zit aan dat laatste te denken....

donderdag 7 oktober 2010

Leuke haakpatronen...

Vandaag kwam ik bij Amigrumi Free Patterns terecht. Daar zijn leuke kleine haakprojectjes te vinden.


Deze tortelduifjes vind ik zo vertederend.

Ook weer een lief gehaakt eenvoudig babydekentje gevonden. En een babydekentje waarvoor je eerst allemaal blokken haakt. Die blokken zet je later weer aan elkaar.

Er zijn ook vast liefhebbers van gehaakte knuffels. Dan moet je zeker hier even kijken.

Veel kijkplezier!

woensdag 6 oktober 2010

Wat breipatroontjes...

Wat is het nog lekker weer. Gisteravond was het voor mijn gevoel gewoon een zwoele zomeravond. Maar nu toch maar eens wat breipatroontjes voor dekentjes en wat sjaaltjes. Misschien verstandig om eerst even een kopje koffie of thee te pakken. Want je zit wel even als je alles wilt bekijken...

Eerst maar een paar eenvoudige breiwerkjes.


Zoals een eenvoudig babydekentje en een eenvoudige sjaal.

Bij de magnolia sjaal is het hoofdzakelijk recht en averecht breien. Alleen het begin en het eind is iets meer een uitdaging door het ajourbreiwerkje. Maar wel goed te doen. Deze wil ik misschien zelf gaan breien. Wil je deze sjaal ook breien dan in het bedoelde artikel op het woord Magnolia Scarf klikken.

Een echte uitdaging is deze Haapsalu Shawl.


Daar moet je toch echt al wat brei-ervaring voor hebben. Maar ook doorzettingsvermogen.

Gratis breipatronen vind je bij Free Patterns. Je moet wel aanmelden om te kunnen downloaden. Een paar leuke patronen zijn
Babydekentje - Little Huggy Blanket
Babydekentje - Sweet Dreams Afghan
Babydekentje - Soft as a Cloud
Babydekentje en vestje

Bij Free knitpatterns vind je ook veel gratis patronen. Ook hier moet je je eerst aanmelden. De Horseshoe Cable Afghan lijkt mij bijvoorbeeld erg mooi.

Bijna al deze linkjes heb ik via Iknitty gevonden.

maandag 4 oktober 2010

Genieten van de zon...

Vandaag ga ik heerlijk genieten van de zon. We laten de boel een beetje de boel. Vooral dingen doen die buiten kunnen. De tuin wat ordenen. Maar vooral... de zon op mijn snoet. Waarschijnlijk gaan de luikjes ook nog wel even dicht. Hopelijk blijft-ie wel schijnen, want tijdens het tikken van dit blog worden de zonnestralen steeds minder

Vannacht was ik om twee uur klaar wakker. Dacht zelfs even dat het bijna tijd was om op te staan. Totdat ik de klok zag. Nee hè. Dus... ochtendjas aan, sokken aan. Want koude voeten, daar hou ik niet van :).

Beneden gekomen de computer opgestart en daar ben ik weer allerlei mooie dingen tegengekomen.

Bij Moda Bakeshop was het echt genieten. Dat was ik toch bijna vergeten.

Zomaar even een paar die ik mooi vind. Heerlijk alles zo overzichtelijk bij elkaar. Als ooit eens mijn quilts af zijn, kan ik hier voldoende inspiratie opdoen!

Sweet Babyquilt

Pinwheel Babyquilt

Vintage Dreams Quilt

Blueberry Chocolate Squares

American Pinwheels

Twin Nine Patches

Sweet Menagerie Nine Patch Quilt

Lap Quilt in Jiffy

Triple Irish Flowerquilt
Swanky Turnover Quilt

Candybar Pinwheels

Candyquilt Featuring Sweet

Scrap Bag Baby

Vintage Inspired Bear Paw Quilt

Let Your Imagination Bloom

zaterdag 2 oktober 2010

Nog meer schatten...

Gisteren was ik iets te snel met mijn bericht. Als je hier klikt dan vind je nu een link naar alle patroondelen van Le Marquoir de Victor.

Nog veel meer schatten heb ik gisteren ontdekt op het internet. Voorlopig kan ik dus wel even voort. Wat te denken van dit stel...



Of deze moeder met haar kinderen. Daar gaan echt wel hééééél wat meer borduuruurtjes in zitten.

Ze zijn allemaal bij Mamilou gevonden.

Is borduren nu helemaal niet jou ding, maar vind je haken helemaal geweldig. Dan zou je de patroontjes ook nog voor een haakwerkje kunnen gebruiken. Elk wit hokje bestaat dan uit 1 stokje, 2 lossen en 1 stokje. Elk rood hokje staat voor 4 stokjes. Denk je er wel aan dat het laatste stokje van het ene hokje ook het eerste stokje is van het volgende hokje? Met een beetje haakervaring moet dit toch te doen zijn zou ik zo zeggen.

Ik ga in ieder geval zoiets nog een keer maken voor mijn pronkrol. Overal worden door mij op dit moment ideeen, voorbeelden en patronen verzameld. Genoeg inspiratie dus. Nu de tijd nog...

vrijdag 1 oktober 2010

Lief borduurwerkje...

Vandaag kwam ik een heel lief borduurwerkje tegen Le Marquoir de Victor. Als je even op de link klikt vind je al de patroondelen. Je kunt het als compleet patroon borduren maar ook onderdelen gebruiken. Voor randen of om een doosje of blikje wat te pimpen. Ik heb genoeg ideeen, helaas veel te weinig tijd.


In mei is dit al gestart. Voor mij is het kijken ernaar alleen al genieten. Ik moet streng zijn voor mijzelf. Geen nieuwe projecten, zeker geen grote.