vrijdag 4 januari 2013

Een leuk projectje...

Vanmorgen ben ik met een leuk projectje van Jeanny begonnen.

Ik ben begonnen met het borduren van de onderste rand. Zo leuk.

In gedachten ging ik als vanzelf terug naar mijn lagere schooltijd. Tijdens de handwerklessen moesten heel wat randjes geborduurd worden. Zo jammer dat ik daar niets meer van heb...


Daarna ben ik de sierrand gaan doorstoppen en niet gaan borduren. Vanaf de dag dat Jeanny haar tasje liet zien had ik dit al in gedachten.

 Het stoppen was weer even geleden, kijk maar eens hier.


Je vervangt telkens een draad uit de stof door 1/6 draad DMC.  

Ik heb voor dit project mijn favoriete kleuren gebruikt.
Voor het rood DMC 815 en voor het blauw DMC 931.

Maar snif... ik kan op dit moment geen foto's uploaden... Geen idee waarom niet. Als je weet hoe ik dit kan oplossen hoor ik het graag!!!

Voorlopig kan ik weer foto's uploaden door voor de HTML-versie te kiezen.
 Hopelijk is binnenkort alles weer bij het oude...

18 opmerkingen:

marcella zei

ik weet geen oplossing voor je foto upload- probleem maar misschien wel de oorzaak: het kan zijn dat je limiet is overschreden en dat je vanaf nu moet gaan betalen. Ik heb dat van een aantal anderen gelezen op hun blogs.

Annelein zei

Hmmmm... maar ik kan nog wel via picasa uploaden...

Klaske zei

Ik las zonet bij Petra van noflik nifelje dat zij ook die problemen heeft, ik denk dat blogger wat in de war is, zou het gewoon straks weer eens proberen...
(ik kan gewoon foto's plaatsen)

kervei zei

Vanuit picasa kun je nog foto's plaatsen, omdat die een kleiner formaat hebben. Je hebt 3 opties- zover ik weet. 1: je neemt hier genoegen mee, 2: je betaalt voor extra oploadruimte, 3: je meldt je aan bij google+, gratis, en hebt weer onbeperkt uploadruimte.... Ik heb die laatste gedaan : gratis, snel en het probleem was opgelost. Wat ik moet met google +? Geen idee....

Ik hoop dat dit je helpt!

Groetjes,

Ilse

Françoise zei

Ik blog vanaf 2008 en heb altijd mijn foto's verkleind. Zet ze rechtstreeks vanaf mijn pc op mijn blog. Heb nu ontdekt dat ik ook een Picasa-album heb waar alles van mijn blog geparkeerd staat (dat wist ik dus niet), maar heb in ruim drie jaar tijd nog maar heel weinig ruimte verbruikt. Ik heb inderdaad een google+ account. Hier doe ik verder niets mee, maar misschien dat dit scheelt in ruimte?
Het verkleinen van de foto's scheelt wel in tijd voor up- en downloaden!

Willy zei

Je bent al begonnen,leuk!
Bij het helpforum kun je lezen dat er meer mensen problemen hebben met uploaden van de foto's. Ik heb het even geprobeerd en het lukt me mij wel.

KijkDaarIs zei

foto's lukt ook mij niet..zo van het ene op het andere moment...

Guusje, zei

O wat verelend dat je een foto's kunt uploaden, wel leuk dat je met het patroon begonnen bent.ik ga hem vanavond uitprinten.

Anoniem zei

Oohh.. doet me denken aan een heel klein proeflapje die ik nog wel heb liggen vanuit mijn schooltijd... Leuk om er even aan herinnerd te worden!

En wat betreft de foto's: zet je ze er altijd 'full-size' op of verklein je ze eerst? Schijnt een trigger te kunnen zijn. Ik verklein mijn foto's altijd eerst tot een breedte van 600. Succes!

Jeanny zei

Het stoppen is goed gelukt!!! Heel mooi.
Lieve groet.

Anoniem zei

Gelukkig geen problemen met foto's--heb geen blog!
Wat wordt de rand mooi met het doorstopwerk.Heb dat nog nooit gedaan en heb ook geen stof met een ingeweven rand voor het tasje.Nog maar even over nadenken hoe ik dat oplos.Ga vanavond ook het patroon uitprinten.
succes met je borduurwerk.
groetjes,Truus uit Drenthe

Rennie zei

Wat een leuk werkje. Ik heb spijtig genoeg ook de werkjes van de lagere school niet meer. Mijn moeder heeft die 'oude zooi' allemaal weggedaan. Misschien komt er een tijd dat ik het nog een keer kan maken.

Willy zei

Mooi Willeke. Zou je van het stopje een foto kunnen maken zodat het recht van boven te zien is. Het lijkt mij ook wel wat op deze manier.
Fijn weekend, lieve groet

Henny zei

Hi Annelein, wil je nog eens uitleggen wat je met "stoppen" bedoelt; vervang je de gekleurde draden in de rand door DMC draden? Het wordt mij niet duidelijk.
Ik ben na de feestdagen aan "jouw" Grand Marquoir begonnen, wordt prachtig, wel een heel project!
Groet, Henny

KijkDaarIs zei

Dank je wel!!!!!!
Fijne dag..

Willy zei

Willeke, het uploaden van foto's schijnt een probleem te zijn bij bloggers die internet explorer gebruiken. Bij Google chrome of mozilla heb je waarschijnlijk geen problemen.
Dat je niet op mijn andere blog kunt komen heeft mogelijk ook met int.exp. te maken. Ik heb het zelf even uitgeprobeerd en dat lukt idd slecht of helemaal niet.
Fijne zondag,

Rita Janssen zei

Heel mooi dat tasje bij Jeanny, ook ik heb het patroon afgeprint en ga proberen nog tijd te vinden om gedurende 6 weken mee te doen. Maar ook de SAL van Marie Carton loopt nog en die maak ik ook al :)
Heb momenteel ook problemen om foto's te uploaden en op de blog te zetten....
Groetjes, rita.

Anny zei

Oh, ik heb net het linnenband binnen met het blauwe ingeweven randje. Maar ik ben niet zo'n goeie stopper! Waarschijnlijk geen geduld! Ik gebrui Google Chrome speciaal voor m'n blog en om op blogs te komen en dat gaat tot nu toe prima. Met Microsoft heb ik altijd problemen.