zaterdag 20 juli 2013

Een voldaan gevoel....

Kijk eens wat voor
lekkers wij hebben?

Heerlijke frambozensaus
 en rode bessensaus. 
 
  
Gister was ik al vroeg naar het
 land van mijn pipa gegaan.

De frambozen waren meer dan rijp
 en ook de aalbesjes waren klaar voor de pluk.
 
Na twee uurtjes noeste arbeid was de klus geklaard.
 
Thuis werden de frambrozen
op zout water gezet.
Niet te lang, want het wordt er niet mooier van.
 
 
Daarna... huppakee... in de pan.
Het was iets meer dan 700 gr.
Ongeveer 300 gram suiker erbij.
 
Alles aan de kook brengen.
Een paar minuutjes door laten pruttelen.
Even wachten totdat het iets is afgekoeld.

Daarna door de zeef en overgieten
 in deze handige glazen potjes.
 
Heerlijk voor bij een toetje.
Of met wat water als limonade.
Of als leuk kleuraccentje in de prosecco.
Of... nee... laat ik maar stoppen.
 
 
Deze aalbesjes kregen vandaag een
 soortgelijke behandeling.
 
Bijna jammer dat het stukje grond
 niet dichter bij mijn huisje ligt.
Een heerlijk plekje om te zijn.
 
Op dit soort dagen moet je er eigenlijk
elke dag even naar toe en genieten
van wat er allemaal groeit en bloeit.
 
Maar wie weet... ooit?!!

14 opmerkingen:

marga zei

Wat laat je ons toch weer heerlijk meegenieten.
Fijn weekend.
groeten
Marga

Anoniem zei

Oh wat lekker!!!!
Maak altijd alleen maar jam van de bessen,maar ga dit nu ook doen-dankjewel.Met 5 bessenstruiken kan ik beide maken-rijke oogst dit jaar.
Maar een vraagje,waarom eerst in zout water en spoel je dat er ook weer af???
goed weekend!
groetjes,Truus uit Drenthe

Anoniem zei

JAMMY, bofkont!!!

Lida zei

Mmmm heerlijk, hier zijn de bessen verorbert met gele vla en ik kon maar een beetje sap maken, maar lekker!
Groetjes
Lida

Unknown zei

Annelein, waarom zet je frambozen eerst op zout water? Doe je dat bij bramen ook?

Hermie zei

jammie,jammie, ik heb van de frambozen en de rode bessen potjes jam gemaakt, ook erg lekker.

kervei zei

Ik ben ook erg benieuwd naar de functie van het zout, of is dat tegen beestjes?

Groetjes,

Ilse

Anoniem zei

Looks delicious! I am also curious about the salt water. Ann

Annelein zei

Ilse heeft het helemaal goed. Het is tegen beestjes.

Martine zei

Nooit geweten van dat zoute water. Dank voor de tip/

Hobbyrita zei

Ziet er lekker uit, maar sausjes worden thuis niet veel gebruikt, ik maak er meestal confituur van, dat wordt thuis heel veel gegeten en de kinderen nemen er altijd mee!
Grtjes, rita.

@nke zei

Je brengt me op een idee. Komende week maar eens even 'epibreren'!

Quilt en borduurgroetjes *+*

Renée zei

Het ziet er allemaal heel lekker uit. Mijn frambozen willen niet erg dit jaar. De tip van het zout zal ik onthouden, dank je wel.

Guusje, zei

hmmmm dat ziet er heerlijk uit.