zaterdag 20 november 2010

Gezellige drukte...

Gisteren zijn de boodschappen gedaan voor het weekend.


Dit keer iets meer dan anders want morgenmiddag hebben we een huis vol. Erg gezellig. We vieren dan onze verjaardagen. De laatste jaren vindt dit feest, bijna altijd op de zondag die precies tussen onze verjaardagen in valt, plaats.

De zondagmiddag bevalt ons erg goed. Iedereen is vrij en meestal zijn er geen verplichtingen voor neefjes en nichtjes, zodat zij ook gezellig mee kunnen. De afgelopen jaren was er steevast een high-tea. Erg leuk en lekker. Dit jaar zijn we overgestapt op een hartige tapas-variant. Op de verjaardag van onze meiden, blijkbaar vieren wij alles in tweevoud, was dit erg geslaagd.

Vanmiddag beginnen we met de voorbereiding. We hebben door de jaren heen geleerd dat je het dubbele aan tijd kwijt bent dan je van te voren bedenkt. Afgelopen donderdag werd het bewijs nog weer geleverd. Volgens manlief begon ik wel erg vroeg met de voorbereiding. Maar hierdoor had ik wel voldoende tijd om me op te frissen en om te kleden voordat het bezoek kwam.

Ik vind het heerlijk om in de keuken te staan, maar niet onder druk. Door de jaren heen is gebleken dat organisatie toch echt het halve werk is. Wat mij ook helpt is om per feestje een kort verslagje te maken van wat we hebben gemaakt, hoeveel hiervan is ingekocht en of dit wel/niet voldoende was. Wat de totale kosten waren, voor hoeveel personen was ingekocht en natuurlijk... of het lekker was. Ik had het lijstje nog van de verjaardag van de meiden. Dit scheelde mij nu tijd.

Door deze manier van werken is het voor mij een gezellige drukte en geen verjaardagsstress. Kan ik genieten van het bezig zijn, zonder als een kip zonder kop rond te lopen. Je begrijpt waarschijnlijk al... er zijn ook dagen geweest dat ik er wel zo bijliep. Ja,ja... al doende leer ik.

Vanavond ga ik nu dus gewoon genieten van een vrije avond. Geen onrust in mijn hoofd want alles is voorbereid.

Morgenmiddag is het dan een kwestie van alles gezellig aankleden. Als ik er aan denk zal ik een foto maken, voordat de bende zich er op heeft gestort.

Ik ben benieuwd hoe jullie dit soort dingen organiseren. Misschien heeft er iemand nog een goede tip?

Als ik eerlijk ben, ben ik nog op zoek naar een lekkere pastasalade. Dus... mocht je een lekker recept weten... ik hoor het graag.

6 opmerkingen:

  1. Alvast of iets later gefeliciteerd met jullie verjaardagen. Geniet van de feest.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat is een gezellige drukte. Misschien is dit een leuk recept. http://www.ah.nl/kookschrift/mijn-kookschrift/verzameld-ah-recept?id=65994
    hartelijk Gefeliciteerd, Veel plezier en geniet.....

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dit klinkt als een zeer goed georganiseerd feest zeg!
    Daar kan ik weinig tips meer voor geven, zo perfect jij alles doet!
    Een recept voor een pastasalade heb ik wel, kan je ook via www.smulweb.nl vinden hoor.
    Anders wil ik dit nog wel mailen, maar dat is kort dag.
    groetjes en een fijne verjaardag,
    pauline

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Gefeliciteerd met jullie verjaardag(en)

    Pasta salade recept, deze maakte een vriendin in Canada altijd...en altijd een groot succes!!

    Pastasalade:

    Kook (elleboogjes)pasta volgens gebruiksaanw. Giet af en laat koud stromend water erover stromen om af te koelen.

    Voeg toe:
    (blikje(s)) zalmsnippers, Hangt af van de hoeveelheid, meerdere blikjes maakt het alleen maar lekkerderderder ♥
    potje (s) doperwten
    blikje (s) mais
    (lente)uitjes klein gesnipperd (niet te klein je moet het wel proeven-zilveruitjes kan ook)
    radijs(ja tis een zomerrecept maar wie weet hihi)
    ALLES wat je zelf gewoon lekker vind en in je kast hebt staan, (ik doe vaak blikje ananas, verse mandarijn of sinaasappel)...tis ZO makkelijk ♥
    Misschien kun je ook plakjes rookworst toevoegen ipv de zalm, zelf nog niet geprobeerd maar zal vast net zo lekker zijn.
    Alle variaties zijn mogelijk met pasta :)

    Op het laatst mayo toevoegen (yoghurtmayo of magere mayo kan ook allebei)en smullen maar ♥

    Ik maak dit iedere zomer minstens één keer en O-O-O het is zo makkelijk en heerlijk ♥♥ Zijn wel blikjes en potjes maar proef je niks van, alles vers KAN natuurlijk ook :)

    Laat je eens weten OF je dit maakt, ben benieuwd hihi

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Van hart gefeliciteerd. Het kan niet anders of je gaat genieten, met zo'n voorbereiding.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Jullie hebben vast genoten van het feest. Zo te lezen had je alles goed onder controle.
    Gefeliciteerd nog met jullie verjaardagen.
    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je even langskomt en een reactie achterlaat. Vergeet niet je naam te vermelden. Anonieme reacties worden meestal niet geplaatst.