zaterdag 20 juli 2013

Een voldaan gevoel....

Kijk eens wat voor
lekkers wij hebben?

Heerlijke frambozensaus
 en rode bessensaus. 
 
  
Gister was ik al vroeg naar het
 land van mijn pipa gegaan.

De frambozen waren meer dan rijp
 en ook de aalbesjes waren klaar voor de pluk.
 
Na twee uurtjes noeste arbeid was de klus geklaard.
 
Thuis werden de frambrozen
op zout water gezet.
Niet te lang, want het wordt er niet mooier van.
 
 
Daarna... huppakee... in de pan.
Het was iets meer dan 700 gr.
Ongeveer 300 gram suiker erbij.
 
Alles aan de kook brengen.
Een paar minuutjes door laten pruttelen.
Even wachten totdat het iets is afgekoeld.

Daarna door de zeef en overgieten
 in deze handige glazen potjes.
 
Heerlijk voor bij een toetje.
Of met wat water als limonade.
Of als leuk kleuraccentje in de prosecco.
Of... nee... laat ik maar stoppen.
 
 
Deze aalbesjes kregen vandaag een
 soortgelijke behandeling.
 
Bijna jammer dat het stukje grond
 niet dichter bij mijn huisje ligt.
Een heerlijk plekje om te zijn.
 
Op dit soort dagen moet je er eigenlijk
elke dag even naar toe en genieten
van wat er allemaal groeit en bloeit.
 
Maar wie weet... ooit?!!

14 opmerkingen:

  1. Wat laat je ons toch weer heerlijk meegenieten.
    Fijn weekend.
    groeten
    Marga

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh wat lekker!!!!
    Maak altijd alleen maar jam van de bessen,maar ga dit nu ook doen-dankjewel.Met 5 bessenstruiken kan ik beide maken-rijke oogst dit jaar.
    Maar een vraagje,waarom eerst in zout water en spoel je dat er ook weer af???
    goed weekend!
    groetjes,Truus uit Drenthe

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mmmm heerlijk, hier zijn de bessen verorbert met gele vla en ik kon maar een beetje sap maken, maar lekker!
    Groetjes
    Lida

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Annelein, waarom zet je frambozen eerst op zout water? Doe je dat bij bramen ook?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. jammie,jammie, ik heb van de frambozen en de rode bessen potjes jam gemaakt, ook erg lekker.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik ben ook erg benieuwd naar de functie van het zout, of is dat tegen beestjes?

    Groetjes,

    Ilse

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Looks delicious! I am also curious about the salt water. Ann

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ilse heeft het helemaal goed. Het is tegen beestjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Nooit geweten van dat zoute water. Dank voor de tip/

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ziet er lekker uit, maar sausjes worden thuis niet veel gebruikt, ik maak er meestal confituur van, dat wordt thuis heel veel gegeten en de kinderen nemen er altijd mee!
    Grtjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Je brengt me op een idee. Komende week maar eens even 'epibreren'!

    Quilt en borduurgroetjes *+*

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Het ziet er allemaal heel lekker uit. Mijn frambozen willen niet erg dit jaar. De tip van het zout zal ik onthouden, dank je wel.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je even langskomt en een reactie achterlaat. Vergeet niet je naam te vermelden. Anonieme reacties worden meestal niet geplaatst.