dinsdag 8 december 2015

De geur van kruidcake...

Vorige week vrijdag stond ik al vroeg
 in de keuken om wat lekkers te bakken.
 
Deze winter probeer ik wat meer
 variatie in mijn baksels aan te brengen...
 aangepast aan het seizoen.
 
Dit keer leek een kruidcake mij wel geschikt.
 
 
Ik ging voor een eenvoudig recept.
Mijn standaard cakerecept.
 
Alleen werd het suiker vervangen
 door donkere basterdsuiker.
 
En werden er speculaaskruiden toegevoegd.


Het recept kun je hier (klik) vinden.
 
Als de cake even in de oven staat
 begint de keuken zich heel langzaam
te vullen met een heerlijke wintergeur.

 
En het duurt niet lang of het
hele huis ruikt naar kruidcake.
 
Een goed begin van het weekend....

6 opmerkingen:

  1. Heerlijk!! Idd koekkruiden verschillen enorm. Ik vind de kruiden van dille en kamille het lekkerst. Jouw cake ziet er heerlijk uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mmmm, dat ruikt naar vroeger. Mijn moeder bakte ook vaak in het weekend kruidcake.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Die noteer ik op mijn baklijstje!

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je even langskomt en een reactie achterlaat. Vergeet niet je naam te vermelden. Anonieme reacties worden meestal niet geplaatst.