Weet je nog???
Deze koekjes... van de babyshower???
Wat lijkt dat al weer een eeuwigheid geleden!!!
Maar het is toch nog geen drie maanden terug,
dat we de jonge aanstaande mama
heerlijk hebben kunnen verwennen.
Ohh.... wie heeft er stiekem een
koekje opgesnoept???
Lekker is-ie hè?!
Tijdens het versieren van de koekjes
heb ik heel veel foto's gemaakt.
Maar die heb ik hier nog niet laten zien.
Zonde van al die prachtige plaatjes...*Ü*...
Het bakken sla ik nu even over...
dat kun je hier terug lezen.
De koekjes moeten goed afgekoeld zijn
als je ze wilt gaan versieren
met opgeklopt eiwit en poedersuiker,
ook wel icing genoemd.
Ik doe er altijd wat citroensap door
om het zoete wat af te zwakken.
Hierdoor krijgt het een frisse smaak.
Als de icing is gemaakt verdeel
ik het om de verschillende kleurtjes te maken.
Bij het kleuren van de icing
is het goed om te weten dat icing,
naarmate het langer staat
altijd donkerder van kleur wordt.
Wil je het de volgende dag pas gaan gebruiken,
maak de kleur dan altijd wat lichter
dan je uiteindelijk wilt bereiken.
Ik maak altijd eerst de buitenste rand
met een klein spuitzakje.
Daarna heb gebruik ik knijpflesjes
met een wat grotere tuit
om het vlak te vullen.
Mijn icing was niet helemaal goed van struktuur
en daardoor was het wat lastiger om te verwerken.
Omdat ik al zoveel icing had klaargemaakt
toch maar verder gegaan.
En ben uiteindelijk nog heel blij met het resultaat.
De rompertjes... kinderwagen...
flesjes... hobbelpaard...
Telkens werd het meer af...*Ü*...
Eigenlijk zonder plan begonnen
en telkens wat verder "ingekleurd".
De witte struktuur bij de kinderwagen
was een probeersel.
Ben heel blij met het effekt.
Licht mintgroen...
de lievelingskleur van de as mama...
Maar ook rose...omdat er
een meisje werd verwacht.
En wat voor een lief meisje
...*Ü*...
Na het versieren van de koekjes moet de
icing goed uitharden.
De grootste kunst is om, tijdens het drogen,
niet even te willen voelen of het al droog is.
Wil je dit toch?
Doe het dan bij een koekje
waar je wat minder tevreden over bent.
Kun je het daarna heerlijk opsnoepen...
Omdat ik zoveel koekjesdeeg had werden er ook
nog wat andere koekjes gemaakt.
Deze hartjes kun je aan een draadje ophangen...
Was een probeerseltje en goed gelukt...*Ü*...
Deze koekjes waren al heel snel op.
Binnenkort maar weer eens
nieuwe koekjes bakken.
Zo leuk om te doen!!!
I am not good at "icing" cookies but yours look beautiful. Usually I make drop cookies that you just put on the baking pan with a scoop or spoon - "drop" cookies?
BeantwoordenVerwijderenIk vind ze té mooi om op te eten! En zo gezellig!
BeantwoordenVerwijderenIk volg je blog al heel lang, maar heb nog nooit gereageerd, maar wat geniet ik van de mooie verhaaltjes en foto´s!!
Groetjes, Ria
Wat leuk om te horen. Daar maak je mij blij mee 😘
VerwijderenWat een prachtige koekjes heb je gemaakt! Durf je bijna niet op te eten...
BeantwoordenVerwijderenWat super!! Ik vond ze al zo mooi... leuk dat je het uit legt aan ons. Kunnen wij ook eens aan de slag..
BeantwoordenVerwijderenZe zien er superlekker en ongelooflijk mooi uit! Bakken is helemaal niet mijn ding, ken er ook niet veel van, enkel om het op te eten :-) dat doe ik wel!
BeantwoordenVerwijderenGrtjes, rita.