donderdag 20 augustus 2009

Sneeuw en mandjes...

Sneeuw, in de zomer? Ja echt! Wij zijn vorige week maandag naar het Alpin Centre in Bottrop (D) geweest. We wilden graag iets samen met de meiden doen. Het is al weer drie jaar geleden dat we voor het eerst in Bottrop waren. Dus… hoogste tijd om daar de piste opnieuw onveilig te maken.

Daarnaast hebben we goede herinneringen aan het lopend buffet. Tja, als echte hollanders is een all-inclusive entreekaartje aan ons wel besteed. Dit keer ging het jammer genoeg net even anders.

De piste viel erg tegen en was helemaal verijsd. Ik ben geen twintig meer en om nu mijn botten bloot te stellen aan onnodig gevaar. Zeggen en schrijven heb ik ongeveer vijf minuten op de latten gestaan. Nee… voor mij deze dag geen skieen. ‘k Zal me daar gek zijn. De zon scheen buiten erg uitnodigend. Een koffertje gevuld met mijn mandjes, naald en draad, geknipte vierkantjes en driehoekjes was al door mij mee genomen. Eigenlijk om, als ik genoeg had van het skieen, daar mee bezig te gaan.

Nu had ik dus een hele dag de tijd. Heerlijk buiten op het terras in het zonnetje. Geen mens te zien. Iedereen zat binnen en ook daar kon je de mensen op één hand tellen. Bij wijze van spreken dan hè. Ik zag me al genieten van thee en koffie. Met één van die heerlijke taartjes erbij of ander lekkers.


Het patchen ging goed maar mijn gastronomische verwachtingen werden toch erg op de proef gesteld. Niets geen buffet. Je kon kiezen tussen, friet, friet, friet, friet en friet. Oh ja, en er was nog een vegatarisch hap. Mijn tip als je daar naar toe gaat. Bestel de Vega hap en een friet naar keuze. Zo heb je toch een komplete maaltijd. Het nagerecht van de kaart was bij de eerste bestelling van die dag al niet meer voorradig?? En daar had ik me zo op verheugd. “Geeiste praline”… dat klinkt toch veelbelovend. Op zaterdag is er nog wel een buffet. Dit hoorde ik in een gesprek tussen twee andere Hollandse stellen.

Mijn DH en DD’s hebben heerlijk genoten van het actief bezig zijn. De meiden op een snowboard en manlief op de latten. Af en toe kwamen ze heerlijk verkleumd en moe bij mams in het zonnetje zitten. Even lekker kletsen. Via de foto’s hun verrichtingen bewonderen en hups…. daar gingen ze weer en ik ook. Mijn vingers hebben heel wat beweging gehad die dag.

De dagen erna heb ik alles verder aan elkaar kunnen zetten. Waar een griepje al niet goed voor is.

Geen opmerkingen: