maandag 29 januari 2024

Andere tijden...

 Vorige week heb ik maar weer eens 
een flinke hoeveelheid hachée gemaakt.


Vlees in stukken en aanbraden...
uien, ketjap, azijn, kruidnagel, laurier,
 bloem en bouillon erbij.

En dan mag het héél lang sudderen.


De laatste jaren ging dat sudderen in de oven.

Maar sinds vorig jaar in mijn
zelfgefabriceerde "hooikist".

Gewoon een oude slaapzak
in een stevige kartonnendoos.


Goed inpakken...
... doos dicht...
en het gaart vanzelf.


Nadat we er heerlijk van gesmikkeld hebben
gingen er nog vijf bakken de vriezer in.

Wat er dit keer niet in ging...
friese kruidkoek.

Ik ben het glad vergeten...
maar het was het eerste wat dochterlief riep
toen ik het recept opsomde...

Het smaakte er niet minder om...
al kan ik die koek wel aanraden...
...*Ü*...

XXX

6 opmerkingen:

Willy zei

Heerlijk Willeke! En zeker met koek. Ik voeg dat ook toe aan de bruine bonensoep. Goed idee om het net als vroeger in een hooikist te doen. Hier gaat het in de slowcooker (uitgekozen als kerstpakket) en al veel gebruik van gemaakt. Lieve groet Willy

Karen - Quilts...etc. zei

interesting - I will need to see how to cook that

dq zei

I have heard of cooking this way. How fun!

marga zei

Heerlijk he hachee met zuurkool rode kool of wortel stamp. Bij mij gaat het in de snelkookpan ook smakelijk met koek en snel klaar.
Groeten
Marga

Annie Kingma zei

Een bakje in de diepvries is altijd handig.
Net als vroeger in de kist, voor deze tijd zou ik zeggen enegie bewust.
Groetnis Annie

Annelies zei

Mjammie !