Vorige week heb ik maar weer eens
een flinke hoeveelheid hachée gemaakt.
Vlees in stukken en aanbraden...
uien, ketjap, azijn, kruidnagel, laurier,
bloem en bouillon erbij.
En dan mag het héél lang sudderen.
De laatste jaren ging dat sudderen in de oven.
Maar sinds vorig jaar in mijn
zelfgefabriceerde "hooikist".
Gewoon een oude slaapzak
in een stevige kartonnendoos.
Goed inpakken...
... doos dicht...
en het gaart vanzelf.
Nadat we er heerlijk van gesmikkeld hebben
gingen er nog vijf bakken de vriezer in.
Wat er dit keer niet in ging...
friese kruidkoek.
Ik ben het glad vergeten...
maar het was het eerste wat dochterlief riep
toen ik het recept opsomde...
Het smaakte er niet minder om...
al kan ik die koek wel aanraden...
...*Ü*...
XXX
6 opmerkingen:
Heerlijk Willeke! En zeker met koek. Ik voeg dat ook toe aan de bruine bonensoep. Goed idee om het net als vroeger in een hooikist te doen. Hier gaat het in de slowcooker (uitgekozen als kerstpakket) en al veel gebruik van gemaakt. Lieve groet Willy
interesting - I will need to see how to cook that
I have heard of cooking this way. How fun!
Heerlijk he hachee met zuurkool rode kool of wortel stamp. Bij mij gaat het in de snelkookpan ook smakelijk met koek en snel klaar.
Groeten
Marga
Een bakje in de diepvries is altijd handig.
Net als vroeger in de kist, voor deze tijd zou ik zeggen enegie bewust.
Groetnis Annie
Mjammie !
Een reactie posten