vrijdag 19 november 2010

Genieten en nagenieten...

Vanmorgen zit ik heerlijk na te genieten van een gezellige dag. Gisteren was de verjaardag van mijn DH. We hadden alleen onze wederzijdse ouders uitgenodigd. Tegen vier uur kwamen ze gezellig binnendruppelen. Eerst natuurlijk koffie met wat lekkers.


Bij ons mag de jarige kiezen wat er die dag gegeten wordt. Dit keer een soort van rijsttafel, maar dan mijn hollandse versie. Nasi, gebakken eitje, satestokjes, verse boontjes met bamboe sajoer (jammie), satésaus, gebakken banaan, atjar, kroepoek, cassave en pinda's met kokos (seroendeng).

Na het eerste bakje ging ik de keuken in. Marjolein kwam gezellig helpen. Gelukkig was het vlees de dag ervoor al in de marinade gezet. 's Middags heb ik dit aangebraden en de groentes gesneden. Dochterlief en ik stonden toch nog een kleine drie kwartier in de keuken. Maar door een goede voorbereiding geen stress.

We hebben er met ons zevenen heerlijk van gegeten. De sfeer was gezellig. Het gezelschap erg prettig. Na een laatste bakje koffie ging iedereen weer huiswaarts.

En wij... mochten nog een extra gang doen, namelijk een héééééééle grote afwas.

5 opmerkingen:

Janke zei

Van Harte Gefeliciteerd voor de jarige
Groeten Janke

quilting Jeannet zei

Misschien voor sinterklaas een afwasmachine vragen.....kan nog net voor de kerst (LOL)

groetjes, Jeannet

marypoppins zei

mmhhhh!!! buono!
Mary;)

carla zei

van harte gefeliciteerd nog !!!

Annelein zei

@ Janke en @ Carla,
Dank jullie wel. Ik heb het doorgegeven. Mannen kunnen zo heerlijk verbaasd reageren... én... hij vond het erg leuk.

@ Jeannet
't Is ons keukentje Jeannet. Daar past-ie niet in. Maar volgens mij is het net als met een lockmachine. Heb je hem niet, dan mis je ook niets, maar als je hem eenmaal hebt gebruikt, wil je niet meer zonder ;)...

@ Tania,
Ze waren inderdaad heerlijk.