zaterdag 11 december 2010

Kerstkalender... Julekalender...

Er zijn overal geweldige kerstkalenders te vinden. In Scandinavië worden ze Julekalender genoemd, in Engeland en Amerika Adventcalender of Christmascalender en in Frankrijk Calendrier de Noël. Elk jaar wil ik er één maken, maar het komt er nooit echt van.


Maar wat is het dan geweldig dat er internet is. Deze pannenlappen zijn toch helemaal geweldig. Ze zijn op deze julekalender te vinden met nog veel meer leuke brei- en haakwerkjes.

En deze leuke kniekousen vind je hier. Samen met nog heel veel andere kerst- en winterprojectjes van de afgelopen jaren.

Zelf ben ik druk bezig met mijn breirol. Er zijn nu zo'n 80 verschillende patroontjes gebreid. Nog 20 te gaan...

5 opmerkingen:

Willy zei

Ideeën genoeg, wat een leuke spullen op de linkjes.
Ik vind 80 patroontjes aan je breirol al een super prestatie.
Fijn weekend

marypoppins zei

Ohh! wanderful!!
Mary

Mayflower zei

Ohhh....dat ziet er prachtig uit, ik ben dol op die Noorse patronen, ik vind ze om zelf te breien iets te moeilijk jammergenoeg.
Wat schiet jij al lekker op met je breirol, krijgen we hier het eindresultaat ook te zien, ben erg benieuwd.
Fijne zondag en een lieve groet, Mea

Anoniem zei

Leuk hoor, al die winterse dingen. Ik vind de Kerstkalenders ook erg leuk, maar als je eraan begint wil je ze toch voor de kersttijd afhebben, en daar ben ik niet zo goed in. Ik ben altijd met vanalles door elkaar bezig; heerlijk! Maar ook ik hoop nog een keer zo'n kerstproject te starten! Groeten Jeanet

Marie-José H zei

Wat een schitterende sokken. De oma van mijn DH heeft op deze manier nog traditionele Grolse wanten gebreid. Prachtig. Een echt kunstwerk.