vrijdag 31 december 2010

Oliebollen en herinneringen...

Gisteren zijn bij ons de oliebollen al gebakken. Vanmorgen kan ik dan nog even wat in huis doen en vanmiddag begint voor mij het oudejaarsfeest. Het huis is dan gezellig en mijn nieuwe feestkleding gaat aan. Daarna lekker luieren. Wat handwerken of een leuke film kijken. Vanavond zijn we met z'n tweetjes. Daar kijken we nu al naar uit.


Mocht je vandaag ook oliebollen willen bakken dan heb ik een heerlijk recept staan bij Annelein's Bakery School. Wel eerst even het recept goed doorlezen voor je begint.

Het was al zeker drie jaar geleden dat ik voor het laatst oliebollen gebakken had. Dit jaar vond Annemarie het leuk om te helpen. Het was erg leuk om samen te doen. Alsof het zo moest zijn waren we alleen met ons tweetjes thuis. Een echt moeder –dochtermoment. Met z’n tweetjes gezellig in de keuken bezig en genieten van elkaars aanwezigheid. De geschiedenis herhaalt zich…

Als kind kwam mijn oma altijd bij ons thuis om samen met mijn moeder oliebollen te bakken. Grote hoeveelheden gingen erdoor. Zo gezellig was dat. Emmers en teiltjes werden eerst grondig gereinigd. De appels geschild. Tussendoor kwamen wij natuurlijk stukjes appels schooien. Eigenlijk niet eens lekker om te eten.

Grote hoeveelheden krenten en rozijnen werden gewassen en geweld. Mijn oma had haar receptuur in haar hoofd. Jammer dat hij nooit op papier is gekomen. Tijdens het bakken mochten mijn broertje, zusje en ik natuurlijk proeven. Soms waren we te ongeduldig en konden we de oliebollen bijna niet vasthouden. Zo warm waren ze nog. Van eten kwam die dag niet meer veel.

Als ik nu de geur van goudrinetten ruik dan krijg ik een gevoel van geborgenheid en blijheid. Een mooie herinnering aan twee vrouwen die zo’n belangrijke rol hebben gespeeld in mijn leven…

Allemaal een hele goede jaarwisseling toegewenst en een gezond 2011!

4 opmerkingen:

Annelies vdB zei

Ik wens je een heel gelukkig, gezond en creatief 2011 toe !

Guusje, zei

Een hele fijne jaarwisseling en een goed, gezond en creatief 2011 toegewenst.

Hennie zei

Een gezellige jaarwisseling en alle goeds voor het nieuwe jaar.
Groetjes Hennie.

Collie-Collie zei

Ik wens je een gelukkig, gezond en creatief 2011 toe!!

Groetjes, Collie