vrijdag 23 maart 2012

Breien, breirol, breikatoen...

De belangstelling voor mijn breirol is sinds zaterdag enorm gestegen. Hoe zou dat nu toch komen? Leuk om te lezen dat er heel wat breinaaldjes worden opgepakt.

En dan te weten dat ik zelf sinds zaterdag geen steek meer heb gebreid. Nee echt... hier wordt elke vrije minuut besteed aan het quilten. Ik kan bijna niet wachten tot de bloemetjes allemaal aan elkaar zitten...

Nu krijg ik verschillende vragen binnen over het garen dat ik gebruik voor mijn breirol(len).


Het garen dat ik nu gebruik heet "Record Beauty" nummer 12. Het breirolletje bovenop de rechterstapel is ervan gemaakt. Ik heb het ooit in een kringloopwinkel gekocht. Een hele zak bollen voor een paar gulden. Geen idee of het nog te koop is. Ik gebruik breinaalden nr 2. Zelf vond ik het garen tijdens het breien niet eens zo mooi, maar een wasbeurt deed wonderen. De lap is nu helemaal naar mijn zin.

Ik brei normaal heel veel met Durable katoen. Omdat ik zelf ben opgegroeid in de tijd van de gehaakte kleedjes, gordijnvalletjes en bedspreien is Durable katoen voor mij een begrip... Sinds zaterdag weet ik dat dit niet voor iedereen geldt...

Je kunt het krijgen in wit en naturel, glanzend of mat. Het liefst gebruik ik dikte 12, maar soms ook wel 10 en héél af en toe 8. Het is maar net wat je er mee wilt maken en of je van fijn of grof houdt. Gewoon doen wat bij jou past!


Dit lieve stapeltje ligt bij mij in een kast mooi te zijn. Het is een verzamling van allerlei katoen en ander materiaal. Alleen zo al mooi om naar te kijken...

16 opmerkingen:

Lupineke zei

Prachtig, dat stapeltje... oh, om helemaal verliefd op te worden!

Noor zei

ik herken jouw gevoel bij de Durablekatoen, het werkt prettig en is mooi van kwaliteit. Voor kleurrijke haakwerkjes pak ik regelmatig Catania.
Mooi zo'n verzameling!
Fijne dag, Noor

Jeanny zei

Voor mij ook een begrip Durable katoen. Ik heb er heel wat bollen van verwerkt.
Wat een schitterend stapeltje.....!

KijkDaarIs zei

JAAAAA..dat stapeltje!!!!
zo mooi!!..durfde er niet zo goed een foto van te maken ...omdat het in de kast lag..( vond ik net iets te brutaal..;0)..)
Maar gelukkig nu zie ik het toch weer!!!
Fijne dag

Willy zei

Vind je het gek dat we allemaal aan de brei willen, het is ook zo prachtig. Ik heb nr 8 gehaald, nr 12 vond ik te fijn en het vak van 10 was leeg.
Quiltze!
Groetjes

Janet zei

Wat is het soms moeilijk kiezen he als je veel dingen leuk vind om te doen!! je breirollen zien er fantastisch uit maar ik ben ook benieuwd naar je bloemetjes!!
groetjes janet

Rennie zei

Prachtig ik geniet er van.

Sezoentje-Sonja zei

Wat heb je een prachtig blog, ik heb het helemaal doorgelezen hoor en ben er wel een tijdje mee zoet geweest;)
Ik ga je volgen hoor,
fijn zonnig weekend,
Sonja

Coco zei

Ik zou de breirol eigenlijk heel graag in creme sokkenwol breien maar hier waar ik woon is geen creme sokkenwol beschikbaar. Ik brei niet zo graag in katoen dat wordt zo stroef op de naald. Ik moet helaas nog een beetje verder zoeken voordat ik kan beginnen te breien.

Oude lappen zei

Wat super zeg, het stapeltje, om van te snoepen.
Liefs Liliane

Anita - Vlijtige Handjes zei

Heerlijk zo'n stapeltje wat je verlegd en aait.
Fijn weekend.

Grit zei

Dein Blog ist sehr schön. Die Sachen sind alle traumhaft.
Ich habe mich als Leser bei Dir angemeldet.
Liebe Grüße Grit aus Deutschland

marcella zei

ik brei jouw rolletje tesamen met de patroontjes van Jookies. Hier
http://nuttigenfraai.blogspot.com/2012/03/broddelwerk.html
kun je wat lezen en zien over mijn rolletje.

Annemieke zei

Wat zou dat nou zijn he, die aantrekkingskracht van die mooie rolletjes? Ik ben helemaal om. Vandaag het deel met de nopjes gebreid in de auto...slecht plan want het was meer uithalen dan breien, maar het is gelukt. Ik brei met 100% schapenwol dus het resultaat is een beetje rommelig. Goede reden om nog eens een nieuwe te beginnen;)
Groetjes
Annemieke

Anoniem zei

wat een mooie breirollen heb je gebreid.
Nu heb ik een vraag: de linkerbreirol op de foto heeft een golfjes rand, is die tegelijk of apart aan de breirol gebreid, en is daar een patroontje van ? maakt de rol echt af zo....
ikzelf brei op durable 8

breigroet Cathérine

Annelein zei

@Cathérine

Deze schulpjesrand wil ik graag voor mij zelf houden. Maar als je een beetje zoekt op het internet kom je vast zelf ook hele mooie randjes tegen.

In oude breiboekjes kom je soms ook prachtige randbreiseltjes tegen...