donderdag 30 september 2010

Hè, hè, daar ben ik dan eindelijk...

Hè, hè, daar ben ik dan eindelijk. Had onze laptop het eerst begeven, kreeg onze "nood"computer ook nog ruzie met internet. Een paar dagen weigerde hij ons toe te laten op het world wide web. We moesten dus een paar dagen zonder doen. Nou, dat viel niet mee. Niet even lezen bij andere bloggers. Geen idee wat er in mijn mailbox stond. Even een receptje opzoeken... vergeet het maar.

Maar nu... nu zit ik vrolijk te tikken op onze nieuwe laptop. Het is een prachtig dingetje. Hopelijk gaan we hier héééél lang plezier van hebben.

Ondertussen moet ik jullie toch een beetje bijkletsen. Vorige week heb ik heerlijk genoten van een midweekje op het Brabantse land. Op dinsdag stond een bezoekje aan Tilburg op de agenda. Even in het winkeltje van Dorry kijken. Als je toch al zo dicht in de buurt bent. Wat een luxe dat je er gewoon voor de deur kunt parkeren. Voor de zekerheid toch binnen even gevraagd of we daar echt met de auto mochten staan. Zo jammer als je een print krijgt, daar koop ik liever andere spulletjes voor.

Ik kom altijd ogen te kort als ik in zo'n gezellig winkeltje rondloop. Eerst maar eens gewoon alles bekijken. Daarna was het tijd voor een lekker bakje thee. Er werd druk kleine vierkantjes gesneden voor een poppenquilt die over heel Nederland verspreid zou worden.

Na even gekletst te hebben, wat leuke bladen doorgekeken, toch ook maar mijn Azuraquilt uit de auto gepakt.


Dit is het middelste gedeelte van de quilt. Hier zoek ik dus een bijpassende achterkant bij. Normaal gaat er altijd een goedkoop stofje achter, maar manlief vond dat hier toch wel wat bijzonders achter moet. Deze quilt heb ik op Curacao in elkaar gezet tijdens een heel belangrijke periode in ons leven.

Ondanks de hoeveelheid mooie stoffen kon ik maar niet beslissen. Ik had wat leuke gezien, maar ze waren het toch nog niet helemaal. Wel heb ik alvast een kadootje gekocht voor mijn verjaardag.


Dat ligt nu ergens te wachten tot het november is.

Er hing ook een heel mooi bruin/blauw quiltje aan de deur. Als pakket te koop. Oh... zo mooi! Maar hoe dit pakket en allerlei andere stofjes mij probeerden te verleiden tot een aankoop. Het lukt me nog steeds niet toe te geven. Eerst af maken wat er ligt.

Op dit moment ben ik met een kompasquilt bezig die ik jaren geleden bij de Slagmaat in Lochem heb gemaakt. In het huisje in Brabant heb ik hier heerlijk aan kunnen werken. Nu moet alleen de buitenste rand nog doorgequilt worden. Ik weet al wat ik wil maar ben nog op zoek naar het juiste quiltpatroon. Of zal ik toch proberen zelf te tekenen wat ik in mijn hoofd heb? Hmmm... daar ben ik dus nog niet uit.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat een gezellig blogje weer. Heerlijk, zo'n winkel bekijken. Wat een mooie quilt heb je gemaakt, zulke zachte kleuren. Ben benieuwd hoe ie er uit zal zien als ie klaar is!
Goed weekend en veel geluk gewenst met de laptop!

marianne zei

Wat een prachtige quilt die Azura,mag ik vragen welke stof dit is,alles uit een serie?
Marianne