maandag 30 januari 2012

Broddellap, breilap, pronkrol, breirol...

Nu de granny af is had ik gisteren eindelijk tijd om met de broddellap van Joke te beginnen. Dit keer gebruik ik geen wit katoentje voor de breirol maar een glanzende ecrukleur. Ik gebruik breinaalden nr 2 en het breiwerkje wordt 10 cm breed. Heb je zin gekregen om mee te breien? Kijk dan even hier ...


Mijn slogan voor dit nieuwe jaar is zoveel mogelijk te maken van materialen die ik al in huis heb liggen. In blogland lees ik op meerdere plekken hetzelfde voornemen. Een paar jaartjes terug heb ik een hele zak met bolletjes katoen in de kringloop gekocht. Genoeg om ook nog een grotere breirol te maken.

Bij Wollkistchen vind je het patroon van de Adventssjaal 2010 en Adventssjaal 2011. Voor elke adventsdag één patroondeel. Met elkaar dus 48 patroontjes!!! De beschrijvingen zijn in het duits en in het engels beschikbaar.

Hier vind je ook nog eens héééél veel sokkenpatronen van haar!!!

Wie zijn er nog meer aan het breien?

3 opmerkingen:

quilting Jeannet zei

Hahaha, ik wens je er veel succes mee! mij is het deze maand niet gelukt, maar nog 11 andere te gaan. Mooi lapje waar je aan bezig bent.

Jeanny zei

Ja hoor, ik ben net zo ver als jij met de broddellap en brei met een mooie Italiaanse ecrukleurige katoen ook op naalden nr. 2.
Mijn twee niet bloggende vriendinnen zijn net zo ver.
Groetjes.

Hennie zei

Prachtige breirol ik hoor ook niet bij de breiclub nog niet ! ! !
Eerst mijn vest af haken en dan ligt er nog garen voor een gebreid vest.

Groetjes Hennie.