vrijdag 24 februari 2012

Mijn crisis breirol...

Mijn crisis breirol is af. Het was vaak spannend om weer met een nieuw patroon te beginnen. Ik ben heel verrassende steken tegen gekomen. Af en toe was het soms een raadsel of het ooit goed zou komen...


De laatste twee patronen waren een plezier om aan te werken. Ook dit keer is er weer een tricotgedeelte aan de breirol toegevoegd. Daar komen mijn initialen en 2012 te staan.


Dit keer de rol afgewerkt met dezelfde rand waar ik mee begon. Dat zag ik laatst ergens bij een ajoursjaal. Ik ben er gisteren maar even voor gaan zitten.


Gelukkig had ik door het sokkenbreien al wat ervaring. De afwerking van de teen doe ik ook altijd met een maassteek.


Er ging meer tijd in zitten dan ik had gedacht. Maar nu ben ik zo blij dat ik dat gedaan heb.

Het breien gaat heel wat vlugger dan het op papier zetten van al deze prachtige patronen van Kristin Benecken. Vandaag zijn er weer een paar patronen uitgewerkt. Morgen ga ik ze nog even nakijken op mogelijk fouten. Daarna wordt deel 3 gepubliceerd...

2 opmerkingen:

Janet zei

Ziet er mooi uit! Brei je de beide stukken aan elkaar of gebruik je een maasnaald? Ik ben een colsjaal aan het breien en ga de uiteinde aan elkaar maken.
groetjes janet

sylvia zei

mooi geworden, ik wacht op jouw vertalingen...;)
kan natuurlijk zelf ook gaan vertalen, maar.....niet verder vertellen......ben met 3 breirollen tegelijk bezig: hoe gek kun je het maken!!...:)
dus wachten op jouw vertalingen is voor mij gunstig!!!
Ik vind jouw rol super geworden en zo te zien veel mooie opengewerkte patronen!!
De nop is bij mij niet gelukt, dat geeft een hoop problemen met mijn stijve artrose-vingers...:)
fijn weekend, groeten, Sylvia