donderdag 7 juni 2012

Donderdag... quiltdag....

De flying geese rand voor mijn mandjesquilt krijgt al wat meer vorm... Hier was ik nog druk bezig de flying geesejes te maken... En nu zitten er al wat randen aan elkaar.


Het ligt even stil want ik zit weer eens met een dilemma.... Laat ik de gansjes qua kleur mooi verlopen...(het rijtje meteen naast het quiltje).... of gooi ik alles door elkaar.... (de andere twee rijen)...


In gedachten is de top al af... nu de uitvoering nog...

En dan mijn hexagon quiltje. De stofjes voor voor de rand en afwerkbies zijn gekocht... dat kun je hier lezen...


Nu nog de randen van het middenstuk afwerken zodat alles aan elkaar gezet kan worden. En zie je die gaten... tja... die hartjes hè... Als ik er eenmaal mee bezig ben komt alles goed...

En dan deze enorme lap. Daar ben ik de afgelopen week druk mee geweest.


Dit quilt is echt een jaren project. Met tijden wordt er hard aan gewerkt en dan ineens kan het zo maar weer een paar jaar stil liggen. Maar hij komt af... ooit...

De keuze om die grijsbeige stof als tussenblok te gebruiken is achteraf niet zo'n verstandige. Het patroon van de rozenblokken valt zo wat weg... en toch...

Voor mij is het een heel bijzonder quilt. De rozenstof heeft hier ooit als gordijn de woonkamer gesierd. En de groene ruit de slaapkamer van één van de dochters. Het rode ruitje zat verwerkt in een bloesje van één van de meiden.

Een echte herinneringsquilt.... aan een tijd dat wij nog zo'n heerlijk jong gezin waren...aan de tijd dat engelse country bij mij erg geliefd was... Je weet wel, geloogd grenen en veel ruit, streep en bloem.


Hoe het komt dat ik nu weer het licht zie? Met het warme weer was het dekbed veels te warm.... maar alleen de hoes .... brrrr.... Deze quilt had precies de juiste dikte...

Maar zeg nu zelf... zo'n half-af quiltje... dat kan toch niet? En ineens was daar de motivatie om die lange randen door te quilten.

Voor elke dag heb ik mijzelf huiswerk gegeven. In het begin sla ik dan een beetje door. En dan moet ik oppassen want dan beginnen er allerlei plekken in mijn schouder en rug op te spelen.

Dus... de rem erop en alleen het huiswerk van elke dag. En dat werkt!

12 opmerkingen:

Janet zei

Oh wat een boel moooie quilts zie ik voorbij komen! Leuk zo'n herinneringsquilt en op de foto vallen de kleuren wel mee hoor! Je hexjes vind ik helemaal te gek. Zelf ben ik bezig met een FLEUR (genoemd naar en bestemd voor onze kleindochter Fleur)ik hoop binnenkort weer meer tijd te hebben om er mee door te gaan, als ik die van jouw zie krijg ik er wer helemaal zin in . Succes met je flying geese!!
groetjes janet

Annelies zei

Genieten hoor ! Iedere dag iets quilten werk voor mezelf het best.
Wat de flying geese betreft, ik zou ze lekker door elkaar doen.

sylvia zei

wat een mooi verhaal over al je activiteiten, je hebt heel wat plannen, hoor!!!
dank voor je breipatroon, ik ga er weer mee aan de gang; net zo'n uitdaging als jouw gansjes en je te quilten quilt: het wordt prachtig!!
groetjes, Sylvia

Grit zei

Einfach nur wunderschön.
Liebe Grüße Grit

Quiltendewilma zei

Wat prachtig allemaal!! Ik zit met mijn neus tegen het scherm gedrukt!!
:o)

Rennie zei

Voorzichtig zijn hoor je bent met zo iets schitterends bezig. Ik zou de gansjes maar lekker door elkaar laten vliegen.

Lida zei

Prachtig, wat laat je veel moois zien weer, die laatste quilt is het helemaal voor mij, maar ja ik zit nog in het antieke grenen! De bloemen zien er beeldschoon uit en die flying geese randen zijn allebei mooi, dus gewoon lekker door elkaar gebruiken, groetjes
Lida

Ans zei

Mooie Quiltwerken laat je zien. Wat hebben wij toch een heerlijke hobby. Groetjes, Ans

Auckje zei

Wat een prachtige kleuren zitten in de quilt op die laatste foto! Bijzonder mooi, bijna sereen!
Gaat dat doorpitten nu gewoon uit het blote hoofd of teken je eerst een patroon erop? Beeldschoon, petje af!
Auckje van der Leij

Guusje, zei

Wat een prachtige quilt wordt dit en elke dag een uurtje dat doe ik met quilten omdat anders mijn handen erg protesteren. Je hebt allemaal erg mooie projecten omhanden.

Anita - Vlijtige Handjes zei

De quilt is een plaatje en het quiltwerk in de rozen Super! Lekker afmaken en heerlijk onder dromen. Er zitten te mooie herinneringen aan.

Annemieke zei

Leuk om je 'quiltjes-klussen' zo bij elkaar te zien. De gansjes door elkaar vind ik ook wel leuk denk ik.
Je grote quilt is ook erg mooi hoor. En die herinneringen zijn heel herkenbaar en een gevoel hebben zij een quilt vind ik minstens zo belangrijk.
Groetjes
Annemieke