vrijdag 24 juli 2009

Zou het eindelijk lukken...

Gisteravond hebben we samen de schuine wand op zolder van een derde verflaag voorzien. Veel te laat begonnen natuurlijk. Daardoor was de klus pas om half twaalf geklaard. Nu weten we meteen waarom je zo laat niet meer moet schilderen. Daglicht werkt toch echt veel fijner dan een lamp.

Het eindresultaat heb ik vanmorgen bewonderd en het valt niet tegen. Ik was vooral erg benieuwd naar de kleur. Hoeveel verschillende wittinten kun je hebben zou je denken. Maar geloof mij, veel te veel. Jaren terug hebben wij onze grenen kasten gepimpt en wit geschilderd. De kleur was het helemaal voor mij. Maar natuurlijk niet opgeschreven welke kleur we toen hebben gebruikt en dus geen verfnummer.

Daarna van alles geprobeerd. Zelfs op kleur laten mengen met zo'n doormeetapparaat. Wat we ook probeerden, het was toch telkens niet "onze" kleur.

Gisteren hebben we, naar heel veel wikken en wegen, besloten om RAL 9010 maar eens te proberen. We zijn toch op zolder bezig en als het niet helemaal bevalt is er dan nog geen man over boord.

Geen opmerkingen: