dinsdag 22 april 2008

De tijd vliegt...

Het is even stil geweest. Er waren wat problemen met mijn internetverbinding maar die heb ik zowaar zelf kunnen oplossen. Weet niet meer precies wat ik heb gedaan maar alles werkt weer. Gelukkig.

Ik heb niet stil gezeten. Het jurkje is eindelijk af. Alleen het bovenstukje was nog niet helemaal klaar. Veel werk was het niet, maar het moest wel gebeuren. Beer ziet er prachtig uit met de nieuwe aanwinst voor haar garderobe.De afgelopen weken ben ik wezen frutselen voor een vriendin. Zij verkoopt zelfgemaakte spulletjes voor de stichting Gichon. Door haar hoorde ik over dit project en wil ik haar graag wat helpen met het maken van leuke kado-artikelen.

Erg leuk om te doen en fijn te weten dat kinderen die het zo nodig hebben indirect geholpen worden.

De doelstelling van de stichting heb ik van hun site overgenomen:

"De stichting Gichon heeft ten doel zorg te verlenen aan kinderen uit Wit-Rusland die mede slachtoffer geworden zijn van de ramp met de kernreactor van Tsjernobyl op 26 april 1986. Nu twintig jaar later kampen de kinderen van "Tsjernobyl" nog steeds met de gevolgen van deze catastrofe.

Gichon wil opvang realiseren, in een stralingsarm gebied in Wit-Rusland, waar zieke kinderen samen met gezondere klasgenootjes nieuwe energie kunnen opdoen. Een plek waar ze geborgenheid en rust kunnen vinden, ver weg van de beslommeringen thuis. Kortom een plaats waar de kinderen kansen kunnen grijpen voor nu en later. Voor zichzelf en voor hun kinderen."

Wil je meer weten dan vind je hier een film over het project. http://www.procamotion.nl/0000009a3e0932701/0000009a3e095f00a/index.html

En hier kun je o.a. zien welke artikelen zoal worden verkocht. http://www.brusjesenco.nl/assets/s2dmain.html?http://www.brusjesenco.nl/10000099ff11dd506/index.html

In de mand zijn ook wat borduurwerkjes gekomen die ik begin dit jaar heb gemaakt. De patroontjes komen uit twee leuke franse boeken:


2 opmerkingen:

Anoniem zei

hoi. ik wil je vragen ,of jij ook weetof je dit soort boeken, die je laat zien op je blog,ook hier ergens kunt bestellen, alvast bedankt

Gizzy zei

Hey wel leuke cadeautjes en fijne spullen allemaal. Die zijn echt helemaal tof. Ik heb ook enkele leuke Emailleschilden gevonden op http://www.ramsign.nl
vond ze wel leuk alse tip om als cadeau te geven. Zoals ik heb laatst voor mijn zus, d'r nieuwe huis gegeven. Wat denk je zelf?