zaterdag 14 maart 2009

Heel apart...

Het eerste deel van Le Grand Marquoir is af. Het is een heel leuk werkje om te doen. De verleiding is erg groot om door te gaan tot een vierkantje af is.


Le Grand Marquoir is een ontwerp van d'Isabelle Haccourt-Vautier. Het tweede deel is ook al beschikbaar. Ik heb twee maanden de tijd om het af te krijgen. Dan komt het volgende deel.

De afgelopen dagen ben ik eindelijk eens verder gegaan met Le Moulin Rouge. Dat is de laatste maanden blijven liggen. Het wordt geborduurd op een hele oude lap. Deze twee patroontjes zijn er nu bij gekomen.


Lang, lang geleden stond er in een Ariadne een soort van bloes met witte geborduurde randen. Het patroon had wel iets weg van hardanger maar toch anders.

Als je goed kijkt kun je het zien. Ik ben niet verder gekomen dan één pand. In de praktijk zou ik het nooit dragen. Veel te doorschijnend, omdat het op kaaslinnen werd geborduurd. Dat is ook de reden dat het nooit af is gekomen.

Je begrijpt het al, eerst moest alles worden uitgehaald. Een heel werkje, maar ik doe het telkens stukje voor stukje.

Het uithalen gebeurd hoofdzakelijk door de draadjes door te knippen. Best een nauwkeurig werkje en ook wel spannend. Want... stel je voor dat je de stof door knipt.


Het uithaalwerk verliep prima totdat ik mijn aandacht even liet verslappen. Je raad het al, dwars door de stof heen. Ik heb het lang kunnen ontkennen, maar nu ben ik bij de bewuste plek aan het borduren. Het patroon loopt er dwars over heen. Je kunt de rafeltjes zien. Terwijl mijn handen aan het borduren zijn maken mijn hersens overuren. Hoe ga ik dit oplossen. Eén ding is zeker, het wordt héééééél apart...

4 opmerkingen:

Annelies zei

Mooi hoor, die Marquoir van Isabelle Vautier.
Ik heb de delen al een tijdje uitgeprint liggen, maar moet eerst mijn andere Marquoir afmaken en dat duurt nog wel even.

Riet zei

Hey wat leuk dat je het eerste deel nu ook af hebt. Ik ben ook nog niet begonnen met deel 2.
Morgen komt het derde deel van mijn kerstmysterie deze ga ik eerst maken en daarna ga ik een verder met een paar blokken van deel 2. Groetjes Riet.

josé zei

Ik zou erg graag deel 1 hier nog van willen zou je mij die nog kunnen mailen.B.v.D.

mrovers47@hetnet.nl zei

annelies, kun je mij vertellen hoe ik aan het patroon van de grand marquoir kan komen of kun je mij misschien een kopie sturen?