donderdag 12 augustus 2010

Van breirol naar pronkrol...

De laatste weken ben ik weer met breien begonnen. Aanleiding was een bezoekje aan de Antiek- en Curiosamarkt in Apeldoorn. Daar stond een dame met schitterende pronkrollen, oude schoolmerklapjes en wat al niet meer.

Een eigen breirol. Dat leek me geweldig. Mijn eerste breirol is dan ook een feit.


Met veel plezier heb ik hier aan gewerkt. Een volgende breirol staat ook al gepland. Maar... maak ik hem van hetzelfde garen als mijn eerste breirol of stap ik over op een fijner garen. Dat laatste vind ik een grotere uitdaging. Misschien een eerste start voor mijn eigen pronkrol.

Want dat begint steeds meer te kriebelen. Ik heb nog genoeg dingen liggen die nog op een leuke bestemming wachten. Allemaal projectjes die leuk waren om te maken maar nog niet echt een doel hadden.

Wat te denken van fijn gehaakte randjes. Of al die werkjes die ik tijdens een paar jaar kantklossen heb gemaakt. Ze liggen nu ergens in een mapje. Zouden ze niet geweldig staan als ze verwerkt worden in een pronkrol. Misschien ook een uitdaging om nog wat nieuwe kleine projectjes te klossen. Of dat leuke ajourgebreide berenbabytruitje. Of al die leuke rode borduurwerkjes. In een oude ariadne staat nog een borduurwerkje in een voor mij nieuwe techniek. Een uitdaging om te maken. Hoe langer ik er over denk hoe enthousiaster ik word.

Nu maar zien dat ik voor het weekend nog mijn garen kan vinden voor breinaalden nr 1 of nog fijner. Als iemand nog een geweldige garensuggestie heeft...

5 opmerkingen:

Pink Princess zei

Het zal best dsom zijn, maatr had nog nooit van pronkrollen gehoord! Maar wat is zie ( en net op internet gezocht heb) zijn het eigenlijk net merklappen, alleen dan met allerlei andere handwerktechnieken.
Geweldig idee, denk dat ik van de winter ook aar eens moet vastleggen welke haak en breisteken ik allemaal kan maken, met leuke patroontjes enzo. Goh, bedankt :) De jouwe is mooi joh.

Liefs van Marian

willy zei

Mooi Willeke. Toen ik met mijn pronkrol had ik eigenlijk nog nooit een oude gezien. Toen ik die dan ook zag was ik verrast dat die zo klein en fijntjes zijn. Die van mij is zeker 20 cm breed. Ik heb er ook al heel lang niet meer aan gebreid. Hij is zeker drie meter en ook wel lang genoeg. Een fijne op nr 1 is wel een uitdaging.
Veel plezier ermee.

Cisca zei

Prachtig breiwerk, zeg! Leu, om een pronkrol te maken. Eens heb ik een merklappen-ontwerp-cursus bij Joke Visser in Breda gedaan en die heeft verschillende oude uit haar verzameling laten zien. Ik ben benieuwd hoe die van jou wordt. Succes!
Groetjes, Cisca

Anoniem zei

Erg mooi en zeker weer inspirerend! Zelf heb ik nog niet zoveel brei-ervaring. Komt waarschijnlijk omdat mijn moeder veel breit, maar dan alleen "saaie" sokken.
Fijn weekend. Groeten Jeanet

Anoniem zei

hoi

ik breide op naalden 0,8 voor mijn babywinkeltje met dmc garen 80 en dat wordt heel mooi je kan het zien op mijn weblog hobbyancker.web-log.nl
maar voor een pronkrol is het denk ik te fijn dan mag je wel 100 steken op zetten voor 15 cm . of je gebruikt turks garen dat is heel fijn kan je in de turkse winkels kopen in amsterdam.

christine

christine