donderdag 26 augustus 2010

Een gezellige ochtend...

Wat een regen zeg vanochtend. Er stond een bezoekje in de planning naar Neede. Maar... er kwamen pruttelende geluiden uit het toilet. Gelukkig alleen vreemde geluiden en geen water. Zal ik thuisblijven? Nee... ik had er veel te veel zin in om even bij Joke op "kraamvisite" te gaan.

Deksel op de pot. Als het toch echt gaat sputteren zit tenminste niet de hele muur eronder. Een handdoek om dezelfde reden in het fontijntje en vlug in de auto gesprongen.

De regen had toch voor meer overlast gezorgd dan door mij verwacht. Af en toe stonden er hele delen van de weg onder water. Maar zonder al te veel vertraging kwam ik keurig op tijd bij het gezellige huis van Joke aan. Daar kwam al snel een donker harig bolletje poolshoogte nemen met wie het vrouwtje nu toch stond te praten. Mijn linnenjurk met slierten was erg interessant. En ook heel leuk om mee te spelen. Het is zo'n lieverd.

Eigenlijk ben ik helemaal geen hondenvriend. Dit dankzij een vriendinnetje die tijdens een ruzie haar herdershond op mij afstuurde. Ik, als kleine uk, natuurlijk in paniek wegrennen. En ja hoor... net toen ik thuis over het hekje wilde klimmen...

Van het vriendinnetje herinner ik mij eigenlijk niets meer. Maar deze gebeurtenis heeft voorgoed mijn liefde voor honden doen overgaan. 't Is niet zo dat ik in de stress schiet als ik er één zie, maar ik hou ze wel goed in de gaten. En zij mij...

Maar dit gevalletje, is om te knuffelen zo lief. Iedereen wordt even hartelijk en enthousiast door hem ontvangen.

We hebben gezellig wat koffie gedronken met heerlijke suikerbrood erbij. Het feestvarkentje zelf hield vooral het vrouwtje in de gaten. Af en toe moest er even een uitstapje naar buiten worden gemaakt. Tja, en als je dan van buiten naar binnen rent, en je hebt nog niet zo goed door dat je natte pootjes en een gladde vloer niet goed samen gaan, maak je zo maar een schuiver. Na een poosje lag hij door alle indrukken en belevenissen heerlijk te slapen.

De scandinavische kerstquilt lag ook in de kamer. We hebben hier allemaal met bewondering naar gekeken. In het echt is-ie nog vééééél mooier. Terwijl de foto's al zo mooi zijn.


Op tafel stond een mandje met leuke bundeltjes stof. Daar mochten we er allemaal één van uitkiezen. Mijn keuze is op deze gevallen. Kan ik zo mooi kombineren met mijn rood borduurwerk.

De ochtend was veels te snel voorbij. Na nog een laatste bezoek aan het winkeltje een paar leuke hebbedingetjes gekocht en toen weer naar huis.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Het klinkt als een erg gezellige dag! Zelf heb ik ook een minder geslaagde kinder-ervaring met (grote) honden, dus ik snap wel wat je bedoelt. Maar zo'n pup...ja dat is een ander verhaal natuurlijk. Fijn weekend! Groeten Jeanet

Mayflower zei

Ik kan mij voorstellen dat je er een angst voor honden aan overgehouden heb, wat een naar vriendinnetje was dat. Maar gelukkig dat je ook, zoals nu, lieve viervoetertjes tegenkomt.
Wat leuk zo'n 'kraamvisite' en wat een gezellige dag.
Je heb mooie bundeltjes stof uitgezocht en ook het lint is zo mooi.
Hopelijk heeft het toilet je geen overlast bezorgt en is alles droog gebleven.
Fijn weekend.
Lieve groet, Mea