dinsdag 23 augustus 2011

Voor vandaag een tip...

Voor vandaag heb ik een TV-tip voor jullie. Voor mij iets om zeker voor thuis te blijven. Hmmm... met dit weer niet zo verkeerd. Hoewel... de zon schijnt hier net een beetje wazig door de wolken. En dan te bedenken dat ik hier met een kruik op schoot achter de laptop zit.

Ohhh ja, die TV-tip, dat is The Great British Back Off op BBC 2, vanavond om 21.00 uur. Een uurtje puur genieten. Elke zondag om 12.30 uur is er een herhaling.

Vorig jaar was deze bakwedstrijd voor het eerst te zien. Ik heb er toen ook al erg van genoten.

Vorige week is er dus een nieuwe serie gestart. Twaalf thuisbakkers strijden tegen elkaar. Wie kan de lekkerste cake, taartjes, muffins, quiches, broodjes, koekjes, macrons en wat al niet meer bakkken? Elke week valt er één kandidaat af totdat de uiteindelijke winnaar over blijft.

Elk programma bestaat uit drie onderdelen. Je persoonlijke stempel, techniek en een uitdaging. Vorige keer waren dit cupcakejes,  een Battenberg cake en stapeltaarten. De wedstrijd van vanavond gaat om een quiche, een klassiek citroentaartje en 24 miniatuur taartjes.

Tussendoor worden we nog mee genomen op een leuk uitstapje. Vorige week kregen we tussen het bakken door te zien waar het woord cupcake vandaan komt. En ja... het is echt zo simpel als het klinkt.


Wat het programma zeker zo leuk maakt zijn Mel Giedroyc and Sue Perkins. Allebei een beetje prettig gestoord zal ik maar zeggen.


De baksels worden elke keer beoordeeld door een geweldige jury bestaande uit Mary Berry en Paul Hollywood. Mary heeft al heel wat kookboeken geschreven en Paul is een meester in het bakken.

De meeste recepten zijn trouwens te vinden op internet. Hier wat recepten van de vorige week, en hier alle recepten tot nu toe.

Veel kijkplezier!

10 opmerkingen:

qm zei

klinkt goed, ik zal eens zien of onze kabelmeneer dit ook aanbied in het pakket. anders heb ik het nakijken.

Vlijtige Handjes zei

Het lijkt me erg leuk voor onze dochter. Zij wil haar bruidstaart zelf gaan bakken. Groetjes Anita

t brocante sfeertje zei

o,hele goeie tip mn dochter is nu ook weer aan t bakken,daarna maakt ze sushi voor ons omdat ik van de tandarts af kom,dus vreselijk zielig ben en dan verwend hoor te worden(hihi)Groetjes,Ingrid

Pink Princess zei

Hee thanks voor de tip, zal vanavond voor de buis gaan zitten :). Zelf kijk ik heel graag naar Masterchef Australia :)

Unknown zei

bedankt voor de tip, ik vind dat ze bij de BBC toch wel goede prograama's hebben en het is wel jammer dat we niet van hun terugkijk mogelijkheid kunnen genieten,gelukkig staat hier nog een video.

Groetjes Yvon.

Willy zei

Vorige week helaas gemist. Gelukkig heb ik dit nog voor de uitzending gelezen, dus het herinnerde mij eraan. Leuk, lekker en leerzaam programma.
Groetjes

Phebe and Jane zei

Dank je wel voor de tip. Ik heb gisteren met m'n dochters gekeken. Heerlijk programma.

Anoniem zei

Ik kijk altijd op zondag.
Vind het een fantastisch programma.
Vond de battenbergcake een leuke uitdaging om eens aan te gaan. Ik doe het meestal met koekjes.

Balsemien zei

Mmmmmmmmmmmmmmmm, het is ook wel weer om lekker koekjes een lekkere taart of iets dergelijks te bakken. Lekkere pot thee erbij!

Elza zei

Jammer dat het afgelopen is, ik heb ze wekelijks gevolgd en vond het een geweldig leuk programma.
Jammer dat mijn Engels te slecht is om de recepten uit te proberen.
Groetjes ELza.